Забележителни неща, които мъжкото тяло прави

Бащите могат да страдат и от следродилна депресия
27 дек 2018 22:55, Михаела Лазарова
6
Забележителни неща, които мъжкото тяло прави
Снимка: istock

Когато заговорим за разликите между мъжете и жените, капакът на тоалетната чиния е най-малкият ви проблем. Женският и мъжкият организъм имат своите научно доказани физиологични и ментални различия, които често карат дамите и господата да се чувстват сякаш са от различни планети.

Женското тяло е наистина забележително, особено с една от най-ценните си възможности – да дарява живот. Но мъжкото също притежава своите суперсили.

Кои са тези забележителни и странни неща, които мъжкото тяло може да прави?

Мъжете могат да отделят кърма

Въпреки че кърменето е отредено от майката природа на жените, мъжете също могат да отделят кърма от млечните жлези при определени обстоятелства. Отделянето на секрет от млечните жлези при мъжете се случва при увеличаване на хормона пролактин, подобно на механизма при жените.

Бащите могат да страдат от следродилна депресия

Мъжете, които скоро са станали татковци, могат също да изпитат този психологически проблем, характерен иначе за майките. Постродилната депресия може да се появи до няколко седмици след раждането на детето. По-често срещана е при млади бащи, особено при наличие на други съпътстващи проблеми като финансови затруднения, депресивни епизоди в миналото, проблеми във връзката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
8
 
! Отговори
Отново Зле преди 5 години
Значи далтонизма, гъбичките и следродилната депресия са суперсили
3
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антистареещи сили и малкото целулит са единствените полезни функции от изброените. Въпреки че когато един мъж се събере с жена, стареенето и целулита са му гарантирани, както и депресия и гъбички. За млякото не съм сигурен, но звучи плашещо. Жената е просто полу-човек с липсваща Y хромозома с всичко полезно което носи и няма нищо толкова специално в детеродните функции, мъжете също носят X хромозома.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Михаелче,на такава статия такъв отговор - ти кърмила ли си се от жлезата между краката? По малко е на течност, ама прави също "дебела".
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най забележителното което мъжкото тяло прави е ерекцията.