Кръщене за пандите-близнаци, заченати от опитомена майка и див баща

Двете животинки се родиха през юли в Китай
28 дек 2018 12:07, Ивета Иванова
1
Кръщене за пандите-близнаци, заченати от опитомена майка и див баща
Снимка: Pixabay

Първите панди-близнаци в света, родени от опитомена майка и див баща, бяха кръстени на специална церемония в Китай. Близнаците-панди се родиха на 25 юли и вече са на 5 месеца.

Мъжкото бебе панда носи името He He (Хармония), а женското - Mei Mei (Красива). И двете бебета са кръстени на анимационни герои панди от популярни китайски детски филмчета.

Кръщенето се състоя в базата за панди Shenshuping, намираща се в провинция Съчуан, която е част от Китайския център за опазване и проучване на пандите, съобщават от Daily Mail.

При раждането Не Не е тежал 215 грама, а сестра му - едва 84 грама. Майката е на 16 години и през февруари е била пусната отново в дивата природа, за да може да забременее.

Центърът за опазване и изследване на гигантските панди започна програма за извеждането на пандите в дивата природа в размножителния им период още през 2003 г., с цел да се увеличи популацията на тези животни. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората сме странни същества едни мърсят други чистат. Изтребихме цели видове зас. рахме цели океани. Да са живи и здрави мъничетата.