Виетнамци хапват защитени маймуни във... Facebook

Властите ги заключиха за криминалното деяние
28 дек 2018 22:30,
19
Виетнамци хапват защитени маймуни във... Facebook
Снимка: Reuters

Шестима мъже са били арестувани във Виетнам за убийство и изяждане на застрашена маймуна, като същевременно са предавали деянието си на живо в социална медия, предаде АФП.

Още по темата

Трафикът и консумацията на редки и застрашени видове са широко разпространени във Виетнам, тъй като мнозина все още вярват в лечебните и медицински качества на някои животински части, пише БНР.

Продажбата на животните обаче се случва на черния пазар и консуматорите рядко излъчват убийството и изяждането им.

Шестимата мъже, на възраст между 35 и 59 години, се заснели с мобилен телефон докато изяждали жива маймуна лангур. Действията им са били излъчвани на живо във Facebook на 17 ноември.

Те са били идентифицирани и арестувани. Обвинени са в нарушаване на законите за защита на "застрашени и ценни животни".

Един от мъжете купил маймуната от ловец за 49 долара, се казва още в съобщението на полицията.

Този вид маймуна е сред най-застрашените в света и се среща само в северните части на Виетнам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК преди 5 години
ДО 1991ВА ГОДИНА НЯМАШЕ УЛИЧНА КОТКА ИЛИ КУЧЕ. ДО ТОГАВА В БЪЛГАРИЯ ИМАХА 2 МИЛИОНА ВИЕТНАМЦИ КОИТО ИЗЯДОХА УЛИЧНИТЕ ЖИВОТНИ.
9
2
 
2
 
! Отговори
Наемодател преди 5 години
Отдавам апартамент под наем за наематели от виетнамски произход. Апартаментът се намира в близост до квартал Столипиново. Господа бъдещи наематели, не се притеснявайте тук няма кой да ви арестува, полицията не работи, а и тази част от нея, която работи я е страх да припари в близост до Столипиново и без това.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи виетнамци могат да бъдат успешна защита срещу прииждащите африканци - естествен хищник. Кой ще ни спаси после от виетнамците обаче? Да не стане като в една от анимациите на Доньо Донев, в които в едно село за да махнат змиите, докараха таралежи, след това за таралежите лисици... и накрая подпалиха селото. Май "Умно село" се казваше анимацията.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време разчитахме на братята виетнамци да си сготвят бездомните кучета и те се справяха, нямаше такива глутници като сега. Откакто развалихме българо-виетнамската дружба работите отиват на зле..Бива да си внесем пак малко виетнамчета, те поне са и работливи
6
2
 
11
 
! Отговори
мастЪр шеФ Виетнамс преди 5 години
Грешите, това ще да е виетнамският МастЪр ШеФ. Излъчва се на живо, как се готви *** по виетнамски. В следващия сезон очаквайте да дойдат и при нас някой от тия готвачи да покажат рецептата и българските надъхани състезатели да се мъчат да готвят маймуни. Който ще се явява на българския МастЪъър шеееФ да запомни рецептата,че може му потрябва ,я...
5
3
 
26
 
! Отговори
Роджър преди 5 години
След като се хранят със защитен вид маймуни, българските власти трябва да предложат на виетнамците; да дойдат в България и да се хранят със свещените безстопанствени кучета. Но тогава ще намалеят милионерите от кучешките приюти. Нали там направиха пачките с милиони. Гледат 20 кучета гладни, но по списък хранят 200. На другия ден ги пускат и взимат други кучета които ги държат гладни. От икономията на храна се правят милионите и кучетата са свещени животни.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е че половинчата статийка като тази не носи кой знае какви приходи, майймунки или виетнамки а господарите ви от банката чакат поредната вноска днес.бг иначе има лихвици, обявяване в несъстоятелност, глад за семейството и в последствие престъпна дейност и вие ставате новините на деня в друг сайт...... странно се върти колелото на живота нали хехе :))))
3
11
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Жалко че не са хапнали някой русофuл....
2
1
 
18
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Изяли са жива *** онлайн? Тия са за психиатрията.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Африка щяха да бъдат съдени за канибализъм.