Медицината през 2018-а: Алкохолът е вреден, дори в малки количества!

Имунотерапията пък може да бъде алтернатива на химиотерапията
29 дек 2018 15:20,
67
Медицината през 2018-а: Алкохолът е вреден, дори в малки количества!
Снимка: pixabay

2018 беше добра година за медицината, заради редицата направени важни открития, свързани с нашето здраве. Бяха опровергани и много научни и медицински митове, констатирани през предишните десетилетия.

Медицински екип Синсинати, Охайо съобщи, че вирусът на Епщайн-Бар може да бъде свързан със седем сериозни заболявания. Освен мононуклеоза, бе установено също, че играе роля при множествената склероза, ревматоиден артрит, ювенилен идиопатичен артрит, възпалително заболяване на червата, диабет тип 1 и др.

А екип от членове на Университета в Милано и Университета в Павия откриха, че упражненията за краката са от решаващо значение за здравето на мозъка и нервната система. В своето проучване с мишки, изследователите открили, че ограничаването на движението за период от 28 дни води до намаляване на броя на нервните стволови клетки със 70%, а невроните не са напълно зрели.

Екип от Университета в Рединг установи, че двуезичните деца, които говорят на родния си език у дома и друг в училище например, имат по-висок интелект, отколкото тези, които говорят само един език. Те открили, че турски деца, които са говорили един език в училище, а друг у дома, са по-добри на тестовете за интелигентност.

От Станфордския университет обявиха, че са разработили "ваксина" за рак, която елиминира тумори при мишки. Инжектирането на малки количества имуностимулиращи агенти директно в солидни тумори кара имунната система да атакува туморите, в резултат на което се елиминират всички следи от тях - включително отдалечени метастази.

Също така, комбиниран екип от изследователи от Университета в Абърдийн и Китайската академия на науките обявиха, че консумацията на мазнини е единствената причина за увеличаване на теглото. В своето проучване с мишки, те открили, че захарта и въглехидратите не водят до увеличаване на теглото, независимо колко са били консумирани.

Екип от членове от Южна Африка и Германия пък установи, че ходенето бос влияе върху развитието на моторните умения, особено при децата и юношите.

Друг екип от изследователи излезе с твърдението, че най-популярните витаминни и минерални добавки не осигуряват ползи за здравето. Групата, включваща представители от Университета в Торонто проведе систематичен преглед на популярните витамини и добавки през годините от 2012 до 2017 г. и установи, че много голяма част от тях не предлага никакви положителни ползи.

Също така, екип на UC Davis разкри човешки образи от първия в света скенер за цяло тяло. Наречена EXPLORER, системата за изобразяване улавя едновременно триизмерни изображения на цялото човешко тяло. Изображенията могат да се разглеждат като въртяща се фигура с вътрешни органи на дисплея.

А екип от Института за човешки когнитивни и мозъчни науки на Макс Планк откри, че мозъците на джаз музикантите и класическите пианисти работят по различен начин. Изследователите открили, че различните музикални жанрове изискват от музикантите да вземат различни подходи за планиране и претегляне на стъпките, свързани със свиренето на пиано.

Двама изследователи от Центъра за икономически изследвания в Ragnar Frisch в Норвегия установиха, че стойностите на интелигентността намаляват от 70-те години насам. В свое проучване, с участието на 730 000 мъже, които са били в националната служба на страната между 1970 и 2009 г., е установено, че интелигентността на доброволците е спаднала със средно седем точки на поколение.

Джон Лийч от Университета в Портсмут пък съобщи, че хората могат да умрат от отказ от борбата за живот. В своите изследователски усилия той открива случаи, когато хората просто губят волята си да живеят - често след като са преживели травматично събитие. Той отбелязва, че изоставянето на волята за живот не е същото като самоубийство, тъй като жертвите не причиняват пряко собствената си смърт; телата им просто реагират на желанието им да престанат да живеят.

Също така, екип от Медицинския колеж на Грузия откри, че пиенето на сода може да бъде евтин и безопасен начин за борба с автоимунните заболявания. Те установиха, че ежедневната консумация на обичайната съставка за печене води до сигнализиране на далака, което го възпрепятства от излишни автоимунни сигнали.

Екип от няколко институции в САЩ съобщиха, че изпаренията от електронни цигари възпрепятстват функционирането на ключови имунни клетки в белите дробове и увеличават възпалението му. По-конкретно, те открили, че изпаренията нарушават активността на алвеоларните макрофаги, които са отговорни за поддържането на белите дробове чисти и без прах, бактерии и алергени. Когато тяхната активност е нарушена, човек би бил по-податлив на инфекции и възпаления.

В друго проучване, екип, воден от Силвия Балбо, съобщи, че електронните цигари могат да повредят ДНК-то ни. Те идентифицирали три химически съединения, които са отговорни за увреждането: формалдехид, акролеин и метилглиоксал.

Екип от Центъра за стареене към Университета на Кентъки в Сандърс-Браун пък откри, че кетогенната диета помага за изчистването на бета-амилоиди от мозъка. Струпването на бета-амилоиди пречи на предаването на сигналите между невроните и най-често се асоциира с болестта на Алцхаймер.

Също така, Мел Грийвс с Института за изследване на рака в Великобритания разкри вероятната причина за детска левкемия. Той предполага, че болестта се дължи на двустепенен процес. Първият е генетична мутация, а вторият е излагане на някакъв вид инфекциозен агент. Освен това той посочва, че болестта може да бъде предотвратена чрез стимулиране на имунната система при кърмачета.

Институтът за измерване на здравето и оценка в САЩ изготви доклад за Ланцет, който твърди, че няма безопасно ниво на консумация на алкохол. Техните констатации опровергават предишните проучвания, които сочат, че консумацията на малки количества алкохол може да има ползи за здравето.

И накрая, но не на последно място, екип от Университета на Уисконсин съобщи за доказателства, че киселото мляко може да намали хроничното възпаление, свързано с множество заболявания. По-конкретно, те открили, че киселото мляко подобрява целостта на чревната обвивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
НеСъмДалСъгласиеДаМе преди 5 години
Тие не умеят да пият !
51
0
 
5
 
! Отговори
растрел за убииците преди 5 години
Мед мафията нанася исключително тежки вреди на земята и хората чрез тежко терористични канцерогенни цигарени опаковки продавани с милиарди екземпляри вкл с инсталирани тежки оръжия вкл холограмни в тях.Масовите убиици от мед мафията принудиха производители на цигари да увреждат милиарди хора дневно с опасни цигарени пакети
50
0
 
6
 
! Отговори
Само лечебни напитки преди 5 години
Мед мафията вероятно не знае че лечебните напитки вкл бира уиски ракия водка боза яйрян квас трябва да са налични за справяне с тежки проблеми.Вместо да ги подържа чисти лечебни мед мафията ги набеждава нагло.Рядко има лекар или зъболекар които да не ползват лечение с лечебни напитки,Самото производство на лечебни напитки чрез ферментация от важни продукти стимулира природата и работи като климатолечител..Подава вярна и точна информация на Земята.
49
0
 
4
 
! Отговори
Бай Той преди 5 години
Повечето "открития" са чиста псевдоноука.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учените пак рекетират пивоварните и винарните. Сега пак трябва да им плащат за проучвания за полезността на алкохола. И нашите вземат пари от пивоварите и всяка година пускат статии. Иначе, алкохолът веднага става вреден.
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава защо докторите пият толкова много?
46
3
 
8
 
! Отговори
Алкохолът преди 5 години
неутрализира ефекта от методите за манипулиране на съзнанието !за това евреите се опитват да спрат алкохола и да въведат дроги като тютюна и канабиса, които усилват ефекта от методите за манипулиране на съзнанието със своето психотропно действие
45
0
 
15
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Учените ако изследват и секса,със сигурност по инерция ще констатират,че и той е вреден.Да не би тия учени да са завършили АОНСУ в България по Тошово време?
44
0
 
9
 
! Отговори
От бореца преди 5 години
Аз се чудех откъде такъв интелект в хидроинжинеря!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
генното инжинерство ще спаси света от алкохол
41
1
 
7
 
! Отговори
P. преди 5 години
До P.Не мога напълно да разбера кой тип хора имаш предвид поради редактираните думи в текста. Но аз не можах да разпозная нещо ката като цитираните качества по-долу. Връщайки се към детските и юношеските ми спомени, единственото което мога да си спомня а, че хората бяха честни и добри, но нямаше радост след всичко преживяно.
40
3
 
6
 
! Отговори
P. преди 5 години
До Р.Р.комплексар, от малко населено място, който НЕ ЖЕЛАЕ да възприеме света по общоприетият начин и агресивно налага своя мироглед - чалга, анцунг, Ауди 80 и т.н.
39
6
 
6
 
! Отговори
Р.Р. преди 5 години
едно пояснение - селянин е човек, който живее в малко населено място. В този случай аз съм селянин. ***, обаче, е нещо съвсем друго! Това е комплексар, от малко населено място, който НЕ ЖЕЛАЕ да възприеме света по общоприетият начин и агресивно налага своя мироглед - чалга, анцунг, Ауди 80 и т.н. Именно заради *** дошли в София аз с удоволствие станах селянин, въпреки че дядо ми, баща ми и аз сме родени буквално на жълтите павета:)
38
1
 
19
 
! Отговори
Днешна Журналистка.. преди 5 години
...Доказа, че списването на глупости, независимо от количеството е вредно за читателите!
37
0
 
19
 
! Отговори
P. преди 5 години
До АнонименТака, безимотните отидоха по градовете, станаха партийни членове. Започна се с експлоатацията и обиждането на хората от селата, останали да работят собствената си земя за жълти стиотинки.
36
4
 
11
 
! Отговори
P. преди 5 години
Вече не се впечатлявам от хора използващи думи като "селянин" и "от провинцията" за да изтъкнат превъжодството на градски над хората от обширни области на страната. Те не са били в час когато по история се учеше за Александър Стамболийски и за опозизията на земеделците c/y БКП-то след преврата 9/1944. А не си дават сметка, че имотната част от населението живееше извън големите градове, когато се проведе национализацията по селата. Да сте чували за мазния влак Видин-София? Така, безимотните отид
35
7
 
15
 
! Отговори
мбм преди 5 години
Учените от университета Тублерон излязоха със заключението че управлението на Б.Суджука е опасно за здравето защото основно причинява бедност,мизерия,глад,недоимък,високи цени,висока инфлация,безработица нещастие,ширеща се простотия, оглупяване на населението.Установено е че той е ТУМОР за народа и трябва да бъде премахнат НЕЗАБАВНО!!! Ако този ТУМОР не бъде премахнат положението ще става повече от зле.
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само човекът, много животински видове поемат някакави количества алкохол чрез ферментиращи плодове.Човекът приема някакви количества алкохол от възникването си.Алкохолът е не само в гроздовата.Самият човешки организъм продуцира някакви количества алкохол.Можеби тези учени са някакво изключение от човешкият вид.
33
4
 
38
 
! Отговори
Shark преди 5 години
А медицината ще каже ли нещо за храните, които ядем? А!!!!! Защо се занимават само с алкохола и с цигарите. Храните са също толкова вредни, да не кажа дори и повече.