Връща ли се романтиката? Писмо по вълните променя съдби

Борислав Зюмбюлев разказва историята пред Bulgaria ON AIR
7 яну 2019 22:50, Анисия Иванова
2

След близо 27 години едно писмо се върна при подателя си - 73-годишния капитан Христо Христов от Варна. През 1992 г. при скучен преход на Индийския океан от Сингапур до Бразилия той го пуска в морето. Оказва се, че писмото му достига до бреговете на Южна Африка.

Получателите на писмото се свързват с "24 часа" и именно изданието става връзка между получател и подател по тази нетрадиционна поща.

Още по темата

"Дойде имейл. Беше адресиран до личната ми поща. Очевидно някой им беше помогнал доста на тези хора да се насочат. На 30-и декември късно вечерта получих писмо от Андрей Кудзи, който се представи като приятел на семейството. На другия ден аз се захванах да опитам да намеря връзка с капитан Христов", сподели главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR той обясни че връзката между изданието и Христо Христов се е осъществила за много кратко време, след като кореспондентката на вестника във Варна се е свързала с капитана.

"Тя разказа, че той е получавал и други писма, тоест те са достигали и това не е първият случай. При него са идвали на гости хора от Австралия. Първото писмо е намерено в Република Южна Африка. Писмото е пуснато източно, а бутилката е намерена западно, което е много интересно", сподели още Зюмбюлев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Готино! Когато бях дете, лятото на морето и аз обичах да пускам писма в бутилки, ама ги пусках от брега, та най-много да са ги намирали местните рибари. Ако някой ден имам шанс да пътувам с кораб, ще пусна писмо насред океана. Ще е супер яко да го намери някой и да се свърже с мен.