Флиртуваш в чата? Виж какво значат емотиконите

Емотиконите могат да са доста изразителни, а и да издават
10 яну 2019 11:30, Ивета Иванова
8
Флиртуваш в чата? Виж какво значат емотиконите
Снимка: Pexels

Емотиконите могат да са доста изразителни и да издават точно какво мислите, особено когато си пишете с някого, с когото флиртувате или искате връзка. Ето и какви са значенията на някои от най-често използваните човечета, според "Your Tango".

1. Изчервено човече
 
Едното от значенията е буквално - засрамили сте се и сте се изчервили, защото сте прочели нещо, което не сте очаквали. Другият вариант е просто да сте прочели нещо, което ви е оставило напълно безмълвни, но в добрия смисъл - много доволни сте от това какво ви е казал въпросния човек. Може и той да е направил мил жест.

2. Изплезено човече
 
Това е перфектната емотиконка за флирт. Може да се изпраща често и в много различни ситуации. Издава безгрижие, игривост, така че няма да изплашите човека, с когото флиртувате. А и е подходяща за шеги и остроумни фрази и закачки.
 
3. Човече с влюбени очи
 
Много често то е погрешно възприемано. Хората го слагат в различен контекст, някой се страхуват да го използват в началото на флирта. Ако вече се във връзка, дори от кратко време, е добре да използвате тази емотиконка редовно - това издава, че наистина се интересувате от партньора и го харесвате. Но ако все още само излизате на срещи или само си пишете и нямате връзка, спестете си използването на това човече - може да изплашите човекът, с когото чатите - изглежда така сякаш вече сте обсебени от него и влюбени. Може да използвате емотиконката, ако искате да кажете, че сте развълнувани за ходенето на концерт, например, или когато говорите за любима група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: флиртсвалкаемотикони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Категорично не съм съгласна с написаното за сексуалния подтекст на емотиконите с ангелски ореол и целувка!!!! Аз често използвам тази с ангелчето с ореол, когато се чувствам зарадвана от някоя щастлива нпвина или съм получила благоволението на много скъп човек - в смисъл на feeling "blessed"! Без да влагам никакви интимни фантазии, камо ли неприлични.. А целувка можеш да изпратиш на всеки който ти е симпатичен .Явно авторката има доста развинтено подсъзнание, щом й се привижда секс в усмихнато човече с ангелски ореол!
5
0
 
7
 
! Отговори
... преди 5 години
"НякоЙ се страхуват..."?!? Ивета, моля, върнете се в началните класове и не се занимавайте с "журналистика".Статията, ако може да се нарече така, не заслужава коментар...
4
0
 
9
 
! Отговори
тТт преди 5 години
А емотикон (finger) какво ли значи?...
3
0
 
9
 
! Отговори
г-ца Пичкова преди 5 години
Благодаря ви за разяснението! Сега знам какво означават ЕМОТИКОНИТЕНАПРАВЕТЕ СТАТИЯТА ВАЖНА!
2
0
 
14
 
! Отговори
Koko преди 5 години
мерси за разясненията. Без тях нямаше да се оправя изобщо с чата :Е
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някога в mirc беше по-интересно, особено с онези абревиатури трибуквените, дето вече сигурно са вписани в тълковния речник, а имаше и едни човечета, правени на Notepad, с красноречиви послания :)