Като от екшън – зрелищното спасяване на Бруно

19-годишното момче претърпява травма във френските Алпи
10 яну 2019 16:15, Нели Христова
15
Като от екшън – зрелищното спасяване на Бруно
Снимка: YouTube

Кадри, като от екшън филм. Виелица, сняг, висок склон и един хеликоптер, който успява да спаси живота на скиор с много лош късмет.

На втори януари скиор подава сигнал към Планинската спасителна служба. Той претърпява травма на коляното и е блокиран в прохода Антерн във френските Алпи.

Спасителните екипи веднага тръгват към мястото заедно с хеликоптер, а опитен планинар успява да стигне до 19-годишното момче, което лежи в снега.

Неговото име е Бруно и със сигурност това не е най-прекрасния ден в живота му.

Лошите метеорологични условия затрудняват пристигането на спасителите, но машината все пак успява да се доближи до склона. Пилотът показва невероятни умения, почти долепя носа до планината, вдигайки виелица от сняг, а перките минават само на сантиметри от скалите.

За спасителите, тази маневра не е нищо особено – извършват я винаги, когато условията са променливи, но въпреки това е изключително опасна, защото всяка секунда е възможно да се случи бедствие.

Бруно и планинският спасител са качени на борда, където са придружени от лекар до местната болница.

Трите видеа, които са заснети, са качени във Facebook страницата на Никълъс Диръли, който е категоричен, че няма нищо невероятно в случилото се – просто няколко човека, за които това е всекидневие през зимата. Той и екипа му от планински спасители пожелаха на Бруно бързо възстановяване. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свалям им шапка на тези мъже! Изключителни във всяко отношение! Нашите спасители са също хора, които заслужават уважение.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скандал. Това е настоящи военни сигурно трудно, ще го изпълнят. Да не забравяме че нашите забива чисто нов в морето :(
11
2
 
15
 
! Отговори
Това е! преди 5 години
Майсторът си е майстор!
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на френските спасители. Изключително самопожертвователни и професионалисти до мозъка на костите.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добра работа не само на пилота, но и на целия екип.Ако можехме да се приближим към тази класа, щяхме да имаме основателен повод за гордост.
8
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя тапир със хеликоптера по чудо не е предизвикал лавина да го насмете със тоз барутник.
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ако беше на "Боярищник" отпиши го.*** те на Запад са бедни, не могат да си позволят такива квалитетни питиета, затова жулят само 50 г. отлежало шотландско.
6
6
 
14
 
! Отговори
666 преди 5 години
А тука Тиквата щеше да обеснява как нашите хиликоптери нямат зимен пакет и се залеждат стъклата.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ето какво е казал един Руснак за комунистите "тези изверги на човешкият род"... Та така, това е част от Анатемата на комунизма от св. патриарх Тихон, произнесена през 1918 г.А дрогаря ви Путин и всички тези дето тук пишат за 80 % са изверги-комунисти. Неразкаяли се.Комунистите ги е яд, че в момента в България са само 20 % и затова така говорят за останалите 80 %. А защо не видят в черните си души Адът. който ги гледа от там? А другият Ад ги чака, всеки под анатема отива в Ада. Покайте се.
4
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пък в Русия един пиян скиор не се блъсна в някое дърво на пистата, а меките китки от ЕС са им нужни цели хеликоптери, че да излязат живи от някоя планина и го ез да са помирисали грам алкохол.
3
20
 
9
 
! Отговори
пилот преди 5 години
Браво на пилота. Със западна техника и високото ниво на обучение са възможни такива акции в Алпите. Това ако беше в Русия щяха да го оставят да умре момчето.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Впрочем, скиорът е късметлия
1
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошия Путин е пратил дебел сняг над ЕС за да купуват европейците повече руска газ и да получавт травми във планините, дори е поставил на пистата дървета за да се блъскат в тях скиорите. Путин е виновен, а не ония 80%.