Домовете в астрологията – значението на знаците (2 част)

Деветият дом е свързан с морала и религията
11 яну 2019 20:37, Иванка Гъркова
0
Домовете в астрологията – значението на знаците (2 част)
Снимка: pexels.com

Слушайки за астрологията по телевизията или четейки определена статия, няма как да не сте попаднали на домовете, в които попада всяка зодия. Може да ги дефинираме като определени периоди, всеки един от които има своето влияние върху човека.

Домовете са разположени в кръг, като в тях могат да се поместят от една до три зодии. Те имат различна големина, която се измерва в градуси. Когато човек се роди, планетите застават на определено място в кръга на знаците. Той се дели на 4 квадранта – от линията на Меридиана и тази на Хоризонта. Отделно всеки от тях се дели на по 3 сектора, като така се получават 12 дома.

При раждането на един човек, планетите заемат точно определено място на небето и в зодиакалния кръг. Кръгът е разделен на 4 квадранта от линията на Хоризонта и линията на Меридиана. Всеки от четирите квадранта се разделя на 3 сектора, така се получават 12 сектора, които в астрологията се наричат "домове", като всеки от тях отговаря за определен аспект от живота.

След като ви представихме първите 6 астрологични дома и тяхното значение, ето и останалите:

Седми дом – на брака

Свързва се с избора на партньори и сътрудници в живота. Този дом определя желанието на хората да се обвържат в единен съюз, както и да работят съвместно с други хора, обединени от една цел. Също така към него се отнася положението в обществото.

Осми дом – на смъртта, секса и задълженията

Тук има значение как всеки един индивид се справя с ограниченията, какви са сексуалността му и отношението към неговия партньор. В осмия дом попадат въпросите за наследство, духовни ценности, загуби, смъртта и промените в живота.

Девети дом – на морала и религията

В него попадат философските и религиозни възгледи, смисълът на живота, образованието и непрекъснатото усъвършенстване на човек във времето. Нарича се още дом на далечните пътешествия.

Още по темата вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари