На лов за патици и се прибираш с 15-килограмова... риба?!

Д-р Кирилов отстрелял с пушката си белия амур в Дунав
Обновена: 12 яну 2019 08:37 | 11 яну 2019 18:37,
37
На лов за патици и се прибираш с 15-килограмова... риба?!
Снимка: "Труд"

Ловец отиде на лов за патици край река Дунав, но вместо с птичи улов, се прибра у дома с риба.

Известният в крайдунавския район д-р Людмил Кирилов - специалист по белодробни болести, е запален ловец и рибар. Нестандартният ловджийски метод станал съвсем случайно, когато привечер любителят излязъл край голямата река на лов за патици и гъски.

Лекарят успял да отстреля два зеленоглави патока. Почти на смрачаване любителят забелязал в малък залив още няколко пернати и тръгнал крадешком към тях, за да занесе у дома още по-богат улов. Птиците, обаче, го усетили и излетяли.

Почти на брега нещо продължило да пляска по вълните. Ловецът решил, че някое от пернатите е останало и затова решил да стреля. Взел на мушка мишената си и натиснал спусъка.

Когато, обаче, отишъл да вземе плячката си, лекарят забелязъл, че всъщност е отстрелял едър бял амур. Рибата се оказала тежка цели 15 кг.

"Не е ясно защо вместо да стои в дълбокото, беше излязла почти на брега. Не беше ранена от кораб или от рибарски мрежи", разказва д-р Кирилов пред "Труд".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
1
 
! Отговори
риболовец преди 5 години
С въдица съм хващал нагла патица, но тава е друг виц.
31
5
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
отивам аз за сафрид, мятам чепарето и то не пада в водата. почвам да навивам и ... чайкапалец нагоре - повярва мипалец надолу - я ходи я разправай тая исторя на доктова
30
1
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
тия да си ги разправят на седянките като се събрат ...
29
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички ловци са за затвора! Психари!
28
3
 
8
 
! Отговори
ром Бакарди преди 5 години
Защо така говорите върху него (върху докторо)... да му ядете.
27
4
 
3
 
! Отговори
Иванчо от втори Б преди 5 години
До спироТоя Цацаров спи ли.......?
26
4
 
12
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
Много коментатори, много плява. Всички, разбират от всичко......ама по огледайте се около вас....Мижитурчици .... Иначе:- браво докторе.
25
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли рибна борса наблизо? Много мразя хора,които лъжат повече от мен.ха ха ха.Браво докторе,забавна авджийска лакардия.
24
8
 
13
 
! Отговори
до Харпунджията преди 5 години
Като видиш "човек с пушка", върви си по пътя, мисли си за твоите работи и гледай напред. Приятелски съвет от ..един от тях. :)
23
18
 
23
 
! Отговори
Харпунджията преди 5 години
Винаги като видя човек с пушка да отива на лов,ми завира кръвта.И ми се приисква да му ударя една ,,***'' още на момента,преди да е застрелял невинно животно.Всички ловци са за ,,паткане'',без изключение.Гадове са до един,познавам много от тях.Един приятел беше от много яко ловджийско коляно,дядо му беше управител дълги години,на едно от ловните стопанства на ЦК на БКП,след като започна да се занимава с йога,и духовни практики,успя да откаже много народ от авджилъкът,евала му правя за това.
22
8
 
33
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Бракониер! Стреля сам, не с групата, по неясна цел, по мръкнало!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил съм свидетел на подобно нещо в България.Миналата година се разхождахме с жена ми на Гребната база в Пловдив.И от канала изскочи един голям шаран-беше поне 5-6 кила като падна на асфалта.И един човек отиде и го взе и побягна с него.
20
4
 
18
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Докторе, не се хвали, че си извадил голяма риба, защото винаги ще се намери някой, който да извади по-голяма риба от твоята. Честит улов.
19
8
 
33
 
! Отговори
спиро преди 5 години
Не се стреля по цел, която не е ясна, не се стреля по птици във водата, риболов се извършва при наличие на риболовен билет с въдица с максимум две куки. Това достатъчно лие като брой наръшения?
18
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с което се хвали този доктор е престъпление поне по 3 от действащите закони в Булгария
17
1
 
17
 
! Отговори
захариев преди 5 години
Един ходел всяка събота на лов и знаел, че жена му кани съседа докато той ловува. Един ден срещнал един елен и му казал: - Абе я да те питам като специалист. Всяка събота съм на лов, жена ми се такова със съседа а на мен не ми никнат рога. Елена се изсмял и му казал: - То това с рогата е майта бе! - Ааа, пък аз се бях притеснил, че имам недостиг на калций...
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ли не прави човек за да има алиби за пред жената!Жив и здрав да е доктора, да си хапнат улова с кеф!
15
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Ази ти си прав,братчед!..Лов е имало,и ще има!...Диваци е имало от край време и ще има "до сетния ден"....на слука!
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето, на село имаше подобен случай: един комшия отива на лов край брега на язовира и вижда в плиткия ръкав много голям шаран, борещ се с тревите и тръстиките.Комшията го гръмнал и си го прибрал. Малко бракониерство, но има ли един изцяло изряден ловец?
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- Как си, какво правиш? - Ами бях за риба. - И как беше.- Много риба хванахме! Дребната я пуснахме, а големите ги събрахме в един буркан от детско пюре.