Сексът на първа среща – как влияе на връзката

Учените твърдят, че той може солидно да я заздрави
11 яну 2019 23:00, Иванка Гъркова
63
Сексът на първа среща – как влияе на връзката
Снимка: pexels.com

Много често двама души, които се срещат за първи път, нямат смелостта да предприемат по-сериозна крачка като целувка по устните, камо ли секс. Обикновено много малко са онези, които се решават да се отдадат на интимности в този момент, защото предпочитат първо да опознаят човека на среща. Но според изследване на учени от две страни, трябва да са по-разкрепостени.

Сексът на първа среща оказва положителен ефект върху връзката на двамата – заздравява я, категорични са психолозите от университета в Рочестър и техните колеги от Научния център в Херцлия, Израел. Според тях сексуалното привличане има важна роля за стабилността на една току-що оформила се двойка.

„Сексът задълбочава емоционалната обвързаност между непознати“, смята Гурит Бирнбаум, която е един от авторите на въпросното изследване. И уточнява, че това се отнася както за партньорите от женски пол, така и за тези от мъжки.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: сексвръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
А, как влияе сексът на първа среща между двама мъже или две жени? Ами секс без среща?
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен52не си го представям, а това са обективните факти.Старостта е факт, освен ако не умреш млад.Лека им пръст на сноубордистите от вчера.Иначе идеи всеки има.
51
15
 
7
 
! Отговори
Аз не съм съгласен преди 5 години
Вие да правите секс на първа среща е голям грях. Бог е забранил да правите секс преди да се ожените. Всяка бройка която правите секс увеличава грехът към ада. Много сте грешни. Незнам бог дали ще ви прости. Има девствени на 30г като мене. Аз чякам и още чакам жената на моят живот. Която да ми е верна докрая на дните ни. Тогава вече ще бъдем в рая при Бог завинаги. Ще се любим.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек уж цял живот учи и се усъвършенства, а накрая в повечето случаи умира като склерозирал дъртак с треперещи ръцеТи така ли си се представяш? Приятните върховни моменти най - често ги изживяват просветените, защото те са способни да се радват на малките неща, но да имат велики идеи, които променят света.Един неук човек се радва в повечето случаи на материални придобивки и пропуска съществените. Защото не всичко е хапнеш, пийнеш клецнеш!
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-хубавата връзка която съм имал досега е с момиче с което се познаваме от 10-15 години и така се стекоха нещата че в един момент се намерихме в кревата- ами голямо изживяване си беше, лошото че около година по-късно , се събудихме един ден само като приятели, и сме си говорили по темата, но така и не разбрахме какво стана.
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек уж цял живот учи и се усъвършенства, а накрая в повечето случаи умира като склерозирал дъртак с треперещи ръце, високо кръвно, уголемена простата, ишиас, лумбаго и още един куп болести.И ( ако склерозата не е много силна ) остава това, което си сложил на оная си работа и приятните моменти.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първият полов контакт е много важен за бъдещата връзка. Ако е силно привличането между двамата секса е неизбежен. Ако е повърхностно привличането може и никога да не се стигне до секс. А е важен защото по този начин и двамата ще разберат дали ще продължат връзката. Много от разводите се получават поради несходство в харектерите и незадоволяване в секса. При незадоволена съпруга идва търсенето на задоволяване от друг а от там и развод по Италиянски, имаше такъв филм едно време.
46
3
 
14
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Отивам на първа среща - вечеря, забавления, отиваме у нас - тя девствена. Отворих я.След 3 дни - втора среща- вечеря, забавления, отиваме у нас - тя пак девствена. Отворих я пак.След седмица - трета среща- вечеря, забавления, отиваме у нас - тя пак девствена. Викам си: "А!?! кво става тука?" Отворих я пак.А то, три близначки решили номер да ми направят.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Времето на Сексуалната революция отдавна отмина. Сега секса зависи от Цар Кинти.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върховната и същинска цел на човек, не са нито децата, нито женитбата.Това е самоусъвършенстването! КОЛКОТО И МИНУСИ ДА МИ СЛАГАТЕ, ТОВА Е ИСТИНАТА. ФАКТА, ЧЕ НЕ ПРОПАДАТЕ В ТАЗИ КАТЕГОРИЯ, А СТЕ ЩАСТЛИВО БРАКОСЪЧЕТАНИ, НЕ ПРОМЕНЯ ФАКТА.ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ИМА СИЛАТА ДА ГЛЕДА ИСТИНАТА В ОЧИТЕ!!
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Секс на първа среща винаги трябва да има. Ако тя не дойде на срещата, започваш сам секса.
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съученичките ми, които бяха дащни на всеки, бързо-бързо си намериха подходящия мъж и отдавна са щастливо омъжени.Върховната и същинска цел на човек, не са нито децата, нито женитбата. Това е самоусъвършенстването. Когато *** в райската градина е прегрешила, едвам тогава Бог е казал "плодете се и се множете"! Най-често самотните хора получават уроци, които болшинството не съзира, а в крайна сметка на входа и на изхода се оказваме сами.
41
2
 
14
 
! Отговори
Дж. В. преди 5 години
Има и друг аспект! Сигурна съм, че на повечето мъже едва ли ще им стане или ако им стане няма да е качествено по простата причина, че или скоро не са били с жена или се притесняват много! Така че секс на първа среща не е желателно, особено ако се харесате, предходното което писах може да провали един хубав романс и връзка! Казвам го защото съм имала такива случаи, на мъжете им трябва време малко да се отпуснат!
40
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек трябва много да внимава с кого влиза в интимност и с кого комуникира, защото във всяка интимност човек оставя малка част от себе си, която не може да си върне. Когато направя ретроспекция в годините, остановявам, че съм имал ненужни обвързвания за които и да съжалявам е късно.А сексуалните атлети са физически, емоционално и духовно изхабени.Ц
39
4
 
4
 
! Отговори
amador rivas преди 5 години
одобрявам
38
15
 
11
 
! Отговори
един мъж преди 5 години
Винаги предлагам секс на първа среща ако жената се съгласи печеля двойно хем смазвам пушката хем разбирам що за стока е и не си губя повече времето с нея.
37
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съученичките ми, които бяха дащни на всеки, бързо-бързо си намериха подходящия мъж и отдавна са щастливо омъжени. Тези дети се пазеха за след брака, още се пазят, а станаха вече на над 50 години.
36
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако няма секс на първата среща, никога не ходя на втора среща. Това си е чиста загуба на време.
35
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След секс на първа среща ... никога не ходя на втора среща.Мисията е преизпълнена
34
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе да. Американски глупости! Трябва да се опознает първо, да видите дали си допадате, да имам някаква форма на близост и доверие първо! Не може със всеки срещнат да се търкаля човек!Много емоционалано изхабяващо е, според мен.