"Семейството" – култът, който от омраза трови жени, деца с LSD

Смразяващата кръвта история на една жена, дръзнала да се нарича нов Бог
16 яну 2019 21:00, Нели Христова
18
"Семейството" – култът, който от омраза трови жени, деца с LSD
Снимка: News Limited

Когато си сред семейството си, се чувстваш най-безопасно. Било то породено от кръвна връзка или тесен приятелски кръг, то винаги представлява опора за човек. Опора бил и "Семейството", култът, който харизматичната Ани Хамилтън-Бърн създава, за недоволните от брака си жени. По-късно се разраства в нещо наистина плашещо – място, където всеки е инжектиран с LSD, а крехката Ани се превръща в Месията за обърканите хора.

Детството на Ани не е никак лесно, а животът й след това също. Родена под името Евелин Едуардс през 1921 година, тя трябва да се справя с параноидната шизофрения на майка си и липсата на баща. След години трябва да преживее и смъртта на съпруга си, който загива в катастрофа.

Така, в началото на 60-те, всичко започва. Вече с ново име, Ани открива йогата и започва пламенно да я практикува. В зората на феминизма отваря и студио, в което води курсове предимно за жени на средна възраст – всички те, водещи скучен живот и мразещи съпрузите си.

Харизматичната Ани се възползва от възможността – тя убеждава всички тях да напуснат ужасните си мъже и да я последват. Превръща се в тяхна опора в трудните моменти. И те, разбира се, й вярват... безрезервно.

Нещата се заплитат още повече, когато Едуардс среща Рейнър Джонсън, физик, преподаващ в колежа в Мелбърн.

Науката не е единственото нещо, което интересува мъжа. Той се захласва също така по окултното и често ходи на уроци по йога при Ани. А със себе си винаги води още и още хора, които жената да заплени с чара си. И не само това – Джонсън й предлага собственото си жилище, в което да провеждат сеанси. Те включвали употреба на LSD.
Под влиянието на тежкия наркотик, Ани си втълпила, че е женската версия на Исус. Вярвала, че Третата световна война идва и ще бъде толкова опустошителна, че "Семейството" било единственото, което може да помогне на шепа хора да оцелеят. 

Когато връзката й с Рейнър се разпаднала, Ани веднага открила своят нов съпруг – Бил. Те променили името си на Хамилтън-Бърн и започнали още по-драстични действия по спасяването на човечеството. Отново под въздействието на LSD, харизматичната жена решила, че трябва да "събира" деца, веднага след тяхното раждане.

Някои от членовете на култа дали своите новородени на новия си Месия, други, Ани и Бил осиновили легално.  Всички доктори и социални работници, които били част от сектата, помогнали на семейството процесите по приемане на нови деца да минават леко.

Бъдещите членове на култа се раждали в болници, притежавани от "Семейството", от съпруги, част от "Семейството", а сертификатите за раждане на всички от тях били преправени, за да носят името Хамилтън- Бърн. Целта била Ани да предаде знанието на всички тези малки деца, които по-късно да обучат оцелелите от Армагедона.  

Но уроците за справяне с Края на света включвали драстични мерки. Всички 28 деца, които Ани и Бил успели да осиновят, получили своето бойно кръщение на 14-годишна възраст. Тогава за пръв път им било дадено LSD. А след това всяко едно от тях редовно получавало огромни дози от наркотика. Те били лишени от щастие, любов и грижа, но най-вече – от правилно и нормално семейство. 

Често били оставяни гладни. Били пребивани, а мозъците им – промивани. Носели почти еднакви дрехи, косите им били боядисвани, за да приличат на истинско семейство. Всички деца вярвали напълно, че Ани е тяхната биологична майка. А истинските майки, малчуганите наричали "лелички". Те изпълнявали всяка заповед на госпожа Хамилтън-Бърн, дори когато ги карала да наказват децата с бой, докато слушала писъците им по телефона.

Почти всички наследници на Хамилтън-Бърн отраснали белязани от травма, която допринесла за появата на депресия и тревожност през тийнейджърските им години. Ала нито едно от тях не помислило да избяга. Нито едно, освен Сара – любимото дете на Ани.

Тя се опълчила срещу култа и на 17 години била отлъчена от него. Грешка, която жената, провъзгласила се за Исус не трябвало да допуска. До този момент нямало никакви доказателства срещу сектата, ала Сара веднага се свързала с частен детектив, който поел случая й. Той разкрил пред нея кои са истинските й биологични родители и как те са станали част от "Семейството".

Благодарение на Сара, полицията организирала акция и успяла да изведе всички деца от нездравословния начин на живот сред "Семейството". Бил и Ани Хамилтън-Бърн обаче успели да избягат в САЩ, където отворили нов клон на култа си и продължили да вербуват нови хора. Някои от тях са част от групата и до днес.

През 1993 година, Ани е арестувана. Обвиненията срещу нея обаче не са тежки и тя успява да излезе на свобода. На преклонната възраст от 98 години, жената все още живее в старчески дом в Мелбърн, Австралия, а вредата, нанесена на десетки деца, никога няма да изчезне, дори и след нейната смърт. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
venix преди 5 години
LSD е полезно в малки дози. С него се лекуват депресии, посттравматични стресове, шизофрении и т.н... На запад стана модерно т. нат. микродозинг - взимат се много малки количества, които възбуждат определени дялове в мозъка и спомага концентрацията. Разбира се, не трябва да се прекалява.
15
2
 
12
 
! Отговори
Един преди 5 години
Класическа феминистка, батенце.
14
0
 
1
 
! Отговори
Lan преди 5 години
10, ами статистиката на тежките (и всякакви) престъпления, воденето на войни и честотата на психичното заболяване психопатия говорят недвусмислено, че си предозирал :). Ще ти се, ама е точно обратното...
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изключително много напомня на историята, която се публикува тук наскоро за една друга секта, свършила с масово самоубийство, и под вероятното "покровителство" на ЦРУ. Тези социални експерименти не са от днес, за щастие повечето такива са с по-миролюбив характер.
12
1
 
8
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Аха щам са от Мелбърн няма начин нашия клош живеещ под моста Харбър Бридж да е предозирал с LSD. Те масово там по АУ и Нова Зеландия са със психически проблеми щото са наследници на каторжници и луди докарани от англичаните по тия земи
11
7
 
6
 
! Отговори
Русия преди 5 години
ЗАПАДнали наркомани.
10
16
 
17
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Всяка жена е психопат, който мрази всичко живо и иска да го убие. Жените са змии и дяволи, талъсъми, които идват от недрата на земята. Никога нямай вяра на нещо дето кърви всеки месец и не умира. Те идват от земните недра, миньони на дявола.
9
1
 
3
 
! Отговори
Lan преди 5 години
Цяло чудо е, че LSD въобще стигна до обикновени хора...Някой осъзна грешката си...
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основното, което се пропуска в статията е, че феминизмът е бил двигателя на действията й, а LSD е само горивото, което го захранва. Като изкорениш и двете, проблемите изчезват.
7
0
 
15
 
! Отговори
Esc. преди 5 години
Поредната монистка религия. Най-характерно за подобни култове е, че обсебват личността с изискването тя да се ръководи постоянно и във всичко от религиозните предписания. Не само ежедневните ритуали, но и начин на поведение, възгледи, мислене (или отказ от такова). Световните монотеистични религии за сименно монистки. Който не е с болен и/или промит мозък нека сам да си направи заключенията.
6
4
 
14
 
! Отговори
Пробвал през 90-те преди 5 години
В днешно време НЕ препоръчвам на никой да пробва LSD от непроверен източник тъй като като е почти сигурно че ще попаднете на фалшификат със неясно съдържание а последствията от това може да са фатални.LSD не е *** наркотик като амфетамина и изобщо не може да се произведе в домашни условия от аматьори. Трябва специална лаборатория и истински химик професионалист който знае какво прави.Към 2003г. LSD - постепенно изчезна от пазара. Явно изловиха професионалистите и вече няма кой да го прави.
5
8
 
13
 
! Отговори
Пробвал през 90-те преди 5 години
Като бях едно време ученик още в гимназията LSD се намираше лесно. Почти всеки уличен дилър можеше да ти намери 100% качествено LSD. Понеже LSD е един от най силните наркотици, когато е в чисто състояние дозата е много малка. Само една малка капчица е достатъчна. Та едно време го разпространяваха на едни малки картонени квадратчета 1х1 см. със цветна картинка. Самото картонче е напоено във течно LSD и после изсушено. Слага се под езика и след 1 час си на друга планета. Ефекта е 7-8 часа.
4
7
 
18
 
! Отговори
Пробвал през 90-те преди 5 години
LSD е един от най яките наркотици. Не само че ефекта е много як, често предизвиква супер креативност и невероятно въображение и халюцинации а в същото време няма никакви директни физически вреди.Единствения му проблем е че продължителната или честа употреба може в даден момент да доведе до пълна лудост и загуба на разсъдък.И да знаете, в днешно време истинско качествено LSD се намира изключително трудно!99% от това което се продава на улицата е фалшиво или разредено с ***!
3
0
 
27
 
! Отговори
Мда преди 5 години
ЛСД-един от любимите наркотици на ЦРУ...
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОЩЕ е жива,на 98 години след годините на разгулния живот! Ето парадокса на битието..
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стив Джобс твърди че идеята за телефонът с голям дисплей който се натиска с пръст му дошла когато бил на лсд.В тубата има клипчета на войници по време на учение напръскани от това вещество с експериментална цел.Скъсват се от смях,играят на прескочи кобила и се дърпат с кабела на някаква телефона слушалка докато се заливат от смях.Очевидно не е до наркотици а до психика.Същата работа като с алкохолът.Някои пият и им става весело и приятно.Други стават агресивни,ръгат се с ножове бият се..