Китайският танцувален комунизъм! Директор и 700 – на двора

Учениците изпълняват специален танц, с който заменят физическото
23 яну 2019 20:45,
63
Китайският танцувален комунизъм! Директор и 700 – на двора
Снимка: Daily Mail

Кой казва, че училището трябва да бъде скучно, а часовете по физическо възпитание и спорт - пълна досада?

Начален учител в Китай доказва обратното всеки ден, а съвсем скоро стана и интернет сензация заради нестандартния си подход към своите ученици.

Всяка сутрин 40-годишният директор Занг Пенгфей води близо 700 деца на двора на началното училище в провинциално градче в Северен Китай и всички заедно танцуват в пълен синхрон. Хореографията е специална, а танцът е в духа на съвременния джаз.

Интересната идея на директора се появява като заместител на задължителната фитнес програма на правителството, която е част от учебния процес във всяко едно начално и средно училище в страната.

Забавната и енергична танцувална тренировка според Пенгфей ще мотивира учениците да се движат повече и да не са вечно залепени за мобилния си телефон. Самата хореография включва всички необходими за едно дете упражнения - разтягане и скачане, които засилват гъвкавостта, силата и ловкостта.

"Имаше нужда от някаква промяна. Видях, че учениците вече са отегчени до болка от познатата фитнес програма", споделя преподавателят пред "Дейли Мейл".

Самият Пенгфей взима идеята за хореографията от група хора, които танцували на площада през лятото. Учителят решил да научи танца и да го прави заедно със своите ученици. През октомври всички деца от учебното заведение научили хореографията, а към енергичния танц се включили постепенно и други учители, както и част от персонала.

"Постепенно започнах да забелязвам как децата търсят различни хореографии и видеа с уроци, за да научат нови движения", казва през местните медии Пенгфей.

И така всяка сутрин, в продължение на 30 минути, директорът, учениците и преподавателите танцуват. А видеото от рутинната им сутрешна тренировка обиколи социалните мрежи и вече има над 250 милиона гледания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MЕГА СЛАДУРИ!
21
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При свободата и демокрацията няма такива комунистически масовки под строй, децата са свободни още от 12 годишни почват да взимат наркотици, пред училищата свободно се продават наркотици, а какви неща още знаят да правят ученичките какви техники с уста през междучасията и си снимат клипове с айфоните и си ги разменят.
20
3
 
29
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
На китайците можете единствено да им лапате чочките. За една година напредват три, нас герб за една година ни връща пет назад.
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм правил физ зарядка рано сутрин по комунистическо време.Беше ужасно.Студено гадно и мизерно.После всички смърдяхме на пот.Ти гледай при демокрацията днес по демократическо време какво става като останеш без работа и не можеш да си намериш след това да си плащаш сметките идва частен съдебен изпълнител и те изхвърля на улицата и там ще видиш как ще засмърдиш като спиш в подлезите и под мостовете.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Няма такава опасност благодаря ти.
17
0
 
8
 
! Отговори
V преди 5 години
Когато американците искаха да вкарват втечнен газ в Китай .Китайците не спряха инвестиция за милиарди ,а ние спряхме южен поток по политически причини ;) Американския втечнен газ е еквивалента на южен поток ;) Ама в другия лагер . Тоест китайците не спират южен поток ,а герб и бсп го спират ;) Прав е бил Хитлер че бъдещето е в Азия .Само там остана пазарна икономика и държавата не пречи на никой.В ЕС и регулациите пречат ,да не говорим че за най важни документи дори нямаш право на честен съд ;)
16
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Как къде?Около стадиона.Една обиколка -800 метра.Виж не лъжа просто не съм промит червен мозък като теб.Реалист съм.Ти въздишаш по военният строй където всичко става по команда а хората са просто пионки и винтчета в голяма машина.На мен това не ми харесва.Живял съм го разбрал съм,че голямата машина употребва пионките и болтчетата и след тва ги изхвърля.Ти харесваш ли Сталин?Честно?Ако отговорът е положителен всичко е ясно.Би ли застрелял синът си защото носи дънки?
15
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм правил физ зарядка рано сутрин по комунистическо време.Беше ужасно.Студено гадно и мизерно.После всички смърдяхме на пот.От търчане на юруш за радост на малоумната учителка едно момпе си счупи ръката.Едно от момичетата припадна.Изобщо славни бяха.Търчиш като луд около училището а след тва потен ходиш да ядеш мазни мекици опържени в няколко литра олио и да пиеш ледена вода от чешмата.Добре че и тая идиотия отмина.
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайците винаги са били задружни и са се борили за държавата. Обичат си народа и културата.
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива като Боко Тиквата и Цветанов затриха и погубиха златната ни държава, радвам се на такива държави като Китай, които знаят какво правят и го правят само и единствено за своя народ!
12
0
 
17
 
! Отговори
Василев преди 5 години
И в България ще има танци манци, и гюбеци и кючеци!!!Жизнерадостно ще кършат снаги и кръстове младите ц.иганчета на воля, с оркестри всеки ден в училищата, свободни на воля без никой да ги безпокои и да им натрапва начин на живот, измислени образователни програми и евроатлантически идеологии!!!Агент Даниъл Карнабал!ЦРУ!!!
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама навремето при Тодор Живков и ние бяхме така, всяка сутрин правихме физически упражнения преди да започнем часовете! А сега учениците се лакират, пудрят, червисват и пушат по една навита цигара преди часовете!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, жесток е, хищнически е и само силните ще оцелеят. Китай е силен и ще пребъде за разлика от други колкото и да ми е мъчно дори да си го помисля. Слагачеството и подмазвачеството затриха държавата.
9
1
 
7
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Велик :D
8
0
 
19
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Знаете ли кога едно село в България вече е умряло!!!???Когато затворят училището!!!Животът е жесток!!!Агент Илайджа Мемфис!ЦРУ!!!
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама как беее, нали ако децата спортуват и се движат от малки ще има и малко клиенти на аптеките и болниците. Няма далавера. Друго си е да източваме здравната каса.
6
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво ли се занимавам да обяснявам очевидното на червени каскети.Та те въздишат колко било хубаво в Северна Корея-тая гадна дупка.Какво остава за Китай.
5
1
 
14
 
! Отговори
искам китайка преди 5 години
Учителката в дясно е сладурана.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, затова такива държави ще ги има и след хиляди години а ние ще изчезнем, и дори историята си затрихме!
3
1
 
14
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ето това е голямата магия, да накараш на хората да им е интересно, когато практикуват някакъв спорт или работят нещо!!!Тогава с по-малко усилия се постигат големи резултати!!!Агент Ърв Барнабидж!ЦРУ!!!