Китайският танцувален комунизъм! Директор и 700 – на двора

Учениците изпълняват специален танц, с който заменят физическото
23 яну 2019 20:45,
63
Китайският танцувален комунизъм! Директор и 700 – на двора
Снимка: Daily Mail

Кой казва, че училището трябва да бъде скучно, а часовете по физическо възпитание и спорт - пълна досада?

Начален учител в Китай доказва обратното всеки ден, а съвсем скоро стана и интернет сензация заради нестандартния си подход към своите ученици.

Всяка сутрин 40-годишният директор Занг Пенгфей води близо 700 деца на двора на началното училище в провинциално градче в Северен Китай и всички заедно танцуват в пълен синхрон. Хореографията е специална, а танцът е в духа на съвременния джаз.

Интересната идея на директора се появява като заместител на задължителната фитнес програма на правителството, която е част от учебния процес във всяко едно начално и средно училище в страната.

Забавната и енергична танцувална тренировка според Пенгфей ще мотивира учениците да се движат повече и да не са вечно залепени за мобилния си телефон. Самата хореография включва всички необходими за едно дете упражнения - разтягане и скачане, които засилват гъвкавостта, силата и ловкостта.

"Имаше нужда от някаква промяна. Видях, че учениците вече са отегчени до болка от познатата фитнес програма", споделя преподавателят пред "Дейли Мейл".

Самият Пенгфей взима идеята за хореографията от група хора, които танцували на площада през лятото. Учителят решил да научи танца и да го прави заедно със своите ученици. През октомври всички деца от учебното заведение научили хореографията, а към енергичния танц се включили постепенно и други учители, както и част от персонала.

"Постепенно започнах да забелязвам как децата търсят различни хореографии и видеа с уроци, за да научат нови движения", казва през местните медии Пенгфей.

И така всяка сутрин, в продължение на 30 минути, директорът, учениците и преподавателите танцуват. А видеото от рутинната им сутрешна тренировка обиколи социалните мрежи и вече има над 250 милиона гледания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
alex преди 5 години
това е shuffle dance бе мизрници
41
0
 
3
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До Анонимен И умираха от силикоза.
40
0
 
3
 
! Отговори
Помня преди 5 години
И при нас беше така. Във военна болница Пловдив всички лекари и останалия персонал сутрин на физзарядка. Да се скъсаш от смях.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз оставам тука. Вие заминавайте за Китай щом ви харесва толкоз.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Velika nacia!
37
3
 
5
 
! Отговори
да преди 5 години
в Китай няма дървен комунизъм, гл'упаци, а модерен строй,който с всяка изминала година ги превръща в господар на света !!!вгледайте се в клипа-не се вижда и едно дебело/тлъсто дете,а при нас от малки са торби !!!да ви п'икая на фалшивата демокрация
36
2
 
15
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
При нашата демокрация учениците си избиват зъбите на двора, а във ФАЩ се стрелят на месо. НЕ НА КОМУНИЗМА !!
35
15
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
На който му харесва комунизма да ходи в Беларус или Северна Корея. Стига сте ронили сълзи по коментарите. Мятайте се на мАсквичите и изчезвайте.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бомбаджиите и повече взимат, те са тънки специалисти и много трудно се намират. Иначе миньор при Дънди прешъс взима около 700-1000 лева което си е чиста мизерия в сравнение със големите заплати които миньорите получаваха при соца.
33
0
 
5
 
! Отговори
Миньор преди 5 години
Работя в Асарел Медет, имам колеги които работят при тях в Челопеч, миньори бомбаджии и прочие под 2200 не падат (средно с бонусите ако го разхвърлиш годишно близо 2600-700 идша, извънредни всичко се заплаща.... Минуси има много също от друга страна. Ако гоните ранна пенсия и сте млади... 10 години (което ще ви се стори като 30) и сте готови....
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миньор при соца взимаше около 500-600 лева заплата, колкото член на политбюро. 600 лева заплата това са все едно 15 хил лева днешни пари по покупателна способност. А днес при демокрацията американската (маскирани като канадци) Дънду прешъс изнася злато за 1 милиард от България, а плаща на миньорите по 650 лева заплати.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАбе не знам за Китайците, ама през 2022 година българите при демокрацията вече ще са измряли от глад.
30
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се превъзбуждайте толкова от Китай.Ако тук беше комунизъм сега щяхте да сте по мините с кирките и лопатите вместо да пишете глупости в нета.
29
0
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 5 години
Аз щото съм един Китаец будис
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25. Що така да не се канят да се съмообиват масово през 2022 ?
27
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайците са велик народ със над 5000г история. Пазят си традициите и културата, работливи са, умни са. Затова скоро ще завладеят света без нито една война.А не като ония говедари със 200 години история от която няма една без войни някъде по света. Мислят си че чрез войни и терор могат да подчинят целия свят. Времето им вече почти изтече.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайци е имало преди 5 хиляди години, българи лентяи не.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симпатяги са.
24
1
 
10
 
! Отговори
baihui преди 5 години
До VТака е защото в Китай никога не е навлязла юдейско-протестантската религия!
23
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 30 години управляван авторитарно от комунистическа партия и прилагайки социалистически модел Китай от бедна страна се превърна в икономика номер 1 в света. А една от целите на китайската комунистическа партия е 2022 в Китай да бъде изкоренена бедността и да няма бедни.