Суета на суетите: Защо променяме визията си в социалните мрежи?

Катрин Вачева и Цвета Капитанова пред Bulgaria ON AIR
29 яну 2019 12:15, Анисия Иванова
17

Все по-често изпадаме в ситуации, в които реалността не съответства на нашите очаквания. Социалните мрежи позволяват да създаваме и конструираме реалност по свой вкус.

В Instagram и Facebook да изглеждаш перфектно е лесно - бърза корекция на снимката, няколко филтъра и готово. Докато мрежата изобилства от идеални профили, все по-често популярни личности призовават хората да качват действителните си снимки.

"Когато човек има някаква популярност и гради имидж, е нормално да има професионали фотосесии. При една професионална фотосесия, нормално е снимките да са обработвани", обясни пред Bulgaria ON AIR фитнес интрукторът Цвета Капитанова

По нейните думи е нормално всяка професионална снинмка да има обработка, но е пълно и със снимки, които са силно манипулируеми.

"Не смятам, че има хора, които копират други хора. Това, че някой качва снимки и ги обработва, не означава, че копира някого. Той просто се опитва да се доближи до някакъв идеален модел. Някои хора прекаляват и изглеждат по-скоро комични, отколкото естетични", коментира в "България сутрин" моделът Катрин Вачева.

Според  Цвета Капитанова обработването на снимки може да бъде стимул за хора, които са балансирани и вече завършени личности, но за подрастващите би могло да е опасно, защото не могат да преценят къде е реалността.

Двете смятат, че за да имаш желание да следиш някого в социалните мрежи, той трябва да ти предоставя красиви снимки и съдържание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
10
 
! Отговори
Митьо преди 5 години
Видяхме я тая Катрин в Биг Брадър колко е хубава... Бостанско плашило. Нема такъв ***, бате, заклевам се!! После и в Съдебен Спор я видяхме с майка и как са откраднали парите на леля и. Общо взето колкото и да се пъне външно, ако ще и професионално от космоса да я снимат, вътрешната и грозотия и лошотия ще показват истинската и същност на дребен и лукав човек без никакъв смисъл от съществуването му.
11
0
 
18
 
! Отговори
Чочо преди 5 години
Жените пластмасови кукли, мъжете анаболни чудовища-напред към уродливостта !!!!!!!!
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ме не сме особено красива нация, трябва си според мен....
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комплексари 100%.
8
0
 
8
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Променят визията си, защото като се огледат сутрин в огледалото се плащат от отражението,и затова като в оная приказка за Снежанка и лошата вещица,се молят на камерата да им каже днес дали са станали по-хубави.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са дребни селски тарикатлъци.
6
0
 
6
 
! Отговори
до веско преди 5 години
Означава непознаване на българския език и посредствено образование!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Променящи визията си в Instagram и Facebook са КОМПЛЕКСАРИ и не се доближават до "идеален" модел а са комични и жалки защото има един оргинал а всички които го имитират са МЕНТЕ.Фалшив живот.
4
0
 
5
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Какво означава: снимки, които са силно манипулируеми
3
4
 
7
 
! Отговори
Херца преди 5 години
За лайкове майна, ако си съгласен с мен удари едни лайк на тоя коментар !
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не използвам социални мрежи.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо мамим другите? Защо жените все нещо правят с външния си вид защо всяка е леко актриса, защо това винаги е било и ще бъде така.. на най-високо езотерично ниво това ви казва че тоя свят не е реален