Родители на съд – детето им не дало съгласие да бъде родено!

Индиец изповядва антинатализма, според която хората не трябва да раждат деца
6 фев 2019 16:00,
137
Родители на съд – детето им не дало съгласие да бъде родено!
Снимка: Facebok

Светът се превръща във все по-шантаво място, а много голяма част от вината за това принадлежи на хората. Решението изглежда много просто - няма хора, няма проблем.

И така постепенно се заражда антинатализмът - философско схващане, според което е неморално човешкият вид да се възпроизвежда. Подръжниците на схващането вярват, че голяма част от хорското страдание нямаше изобщо да съществува, ако ги нямаше… хората. И колкото и абсурдно да звучи антинатализмът привлича все повече симпатизанти.

Именно крайната идея на философското движение води и до един абсурд в Индия. 27-годишният Рафаел Самуел е на път да заведе дело срещу собствените си родители, защото не било поискано съгласието му да бъде роден.

"Харесвам живота си, но не виждам защо трябва да накарам едно човешко същество да премине през кошмара на образователната система, а след това стресът от професионалното развитие, при положение, че те дори не са искали да съществуват", споделя Рафаел.

Учудващо, но 27-годишният мъж от Мумбай е в прекрасни отношения с родителите си, въпреки че иска да ги съди. Антинаталистът иска просто да покаже на обществото, че децата не дължат абсолютно нищо на родителите си и е редно, когато пораснат да поискат обяснение от тях защо са били родени. По думите му възрастните трябва да спечелят уважението ни с действията си.

“Добре ли се е държал с теб този човек? Дал ли ти е свобода? Подкрепя ли те да се развиваш?”, пита индиецът в свое YouTube видео.

Хора, които изповядват философията на антинатализма приветстват съвсем открито идеята за живот без деца. Освен правото на свободен избор, те твърдят, че по този начин околната среда ще спечели, тъй като няма да има толкова огромно замърсяване с въглероден диоксид.

Изследване от 2017 година показва, че ако имаме с едно дете по-малко, не използваме автомобили и избягваме да пътуваме със самолет, това значително ще подобри състоянието на околната среда. Други учени, обаче, отбелязват, че нивата на фертилност в глобален мащаб вече спадат драстично. Това звучи много близо до сценария на хитовия сериал “Историята на прислужницата”, чието действие се развива в близкото бъдеще, а антиутопичния свят се развива във време с ниска фертилност.

Учените обвиняват основно Индия и правителството на страната за разпространението на антинатализма. Това е държавата, която заема второ място по брой население и от икономически съображения постоянно призовава семействата да имат по-малко деца и дори предлагат финансова подкрепа на бедни семейства, които приемат да не се възпроизвеждат изобщо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ами да му теглят ножа и готово, проблема е решен. Да си заслужили уважението му, видиш ли...
46
5
 
1
 
! Отговори
до 70 преди 5 години
До CAMBODIA POWERА ти колко имаш?
45
4
 
1
 
! Отговори
татул преди 5 години
Тук Стамбулската виагра ряпа да яде.И като вкара родители в затвора ще енай щастливият ......на Земята. Акато реши да се загонва откъде ще вземе женско и как ще се покрие всъвестта си, и как ще възпита рожбитеси.Не мислех,че Индия ще превърти първа.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато някой се захване с щуротии,проблема не е глада!Проблема е многото ядене!
43
4
 
7
 
! Отговори
Forever преди 5 години
А като му е давала с лъжица в устата да яде,не е отказвал хранене,значи няма нищо против раждането си,въпроса е решен.
42
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четете Библията,там е цялата истина!
41
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние,евреите,сме най-древния народ на света!И ако сега сте живи и съществувате,това е защото винаги ви пазим!От самите вас!Мързела и глупостта дават лоши резултати!Налага се контрол и корекции!
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Примитивните и немислещи хора са много възмутени, когато някой им намекне, че не са връх на еволюционното развитие и смисъл за съществуването на Вселената.Имам новина за вас-не сте!И аз не съм.
39
5
 
1
 
! Отговори
що крякаш преди 5 години
До Анонимен 48Вместо да демонстрираш юнашко невежество,защо чисто и просто не прочетеш Библията?Не боли,и не хапе!Пробвай!
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"венеца на еволюцията..."И как реши, че си това, ***?
37
3
 
8
 
! Отговори
АА преди 5 години
На мен никога не ми е харесвал живота на Земята и хората.Ако на това съзнателно ниво ме бяха попитали дали искам да се родя, не бих се съгласила.Не знам дали има души и живот след смъртта и дали душата ти иска да се ражда тук.Но като си бебе нищо не знаеш и не разбираш, набиват ти някакви начини на мислене твоите родители, дето бързали да се размножат, в повечето случаи модели на мислене водещи до мизерия и нещастие, прехвърлят ти техните комплекси и това е живота.
36
3
 
6
 
! Отговори
разбираемо е преди 5 години
Всеки нормален човек,като види само как пътуват по влаковете в Индия,и ще се ужаси окончателно и безвъзвратно!
35
3
 
2
 
! Отговори
Тичо преди 5 години
Тоя па. Да се радва, че го е родила
34
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основната мисия на всеки един биологичен организъм е да продължи рода си! Само болни секта мозъци може да искат унищожението на венеца на еволюцията човешкия род, към които спадаме всички ние! Подобни деградантски идеи са високо обществено опасни и трябва да се преследват от закона!
33
7
 
16
 
! Отговори
кнокс преди 5 години
аз отдавна си задавам подобен въпрос, с какво съм заслужил да се родя сред българи, да говоря български и да съм част от тази сбирщина от тарикати, с жалка история, живееща в *** държава, но с безкрайни претенции за величие и отблъскваща арогантност.
32
10
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Душата докато блуждае на Оня свят, се свлича все по надолу защото не може да си хареса нищо, докато най ниското ниво на съществуване е половия акт на материалното тяло, - тя се прелъстява и влиза в плода. Агонията на човешкия род си продължава. Защо е така? Защото 95% от хората са диваци - всички не бели и голяма част от белите. Всички са на Пособия от белите - изчезнат ли белите изчезват Пособията и света! А ?бан?то е чуждо, гратис Пособие - съблазнява.
31
2
 
13
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Специално за индийците и индопроизводните, наводнили цял свят, живеещи на гърба на работещите, напълно подкрепям идеята са спрат да се размножават.
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не иска да е бил раждан и да живее, решението е просто - самоубийство. Така хем няма да се мъчи, хем няма да мъчи и околните.
29
3
 
12
 
! Отговори
чичо Любо преди 5 години
Пръчката ... пръчката, на площада и бой по голия *** докато този който го бие повярва че му е налял акъл в главата ... амана от джендърски простотии (някои хора от нямане на работа се чудят какво да правят)
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен съм на 100%, но за примитивните хора идеята изглежда ужасно!Пък и те винаги държат много да оставят безценните си, изумителни гени на света!