Родители на съд – детето им не дало съгласие да бъде родено!

Индиец изповядва антинатализма, според която хората не трябва да раждат деца
6 фев 2019 16:00,
137
Родители на съд – детето им не дало съгласие да бъде родено!
Снимка: Facebok

Светът се превръща във все по-шантаво място, а много голяма част от вината за това принадлежи на хората. Решението изглежда много просто - няма хора, няма проблем.

И така постепенно се заражда антинатализмът - философско схващане, според което е неморално човешкият вид да се възпроизвежда. Подръжниците на схващането вярват, че голяма част от хорското страдание нямаше изобщо да съществува, ако ги нямаше… хората. И колкото и абсурдно да звучи антинатализмът привлича все повече симпатизанти.

Именно крайната идея на философското движение води и до един абсурд в Индия. 27-годишният Рафаел Самуел е на път да заведе дело срещу собствените си родители, защото не било поискано съгласието му да бъде роден.

"Харесвам живота си, но не виждам защо трябва да накарам едно човешко същество да премине през кошмара на образователната система, а след това стресът от професионалното развитие, при положение, че те дори не са искали да съществуват", споделя Рафаел.

Учудващо, но 27-годишният мъж от Мумбай е в прекрасни отношения с родителите си, въпреки че иска да ги съди. Антинаталистът иска просто да покаже на обществото, че децата не дължат абсолютно нищо на родителите си и е редно, когато пораснат да поискат обяснение от тях защо са били родени. По думите му възрастните трябва да спечелят уважението ни с действията си.

“Добре ли се е държал с теб този човек? Дал ли ти е свобода? Подкрепя ли те да се развиваш?”, пита индиецът в свое YouTube видео.

Хора, които изповядват философията на антинатализма приветстват съвсем открито идеята за живот без деца. Освен правото на свободен избор, те твърдят, че по този начин околната среда ще спечели, тъй като няма да има толкова огромно замърсяване с въглероден диоксид.

Изследване от 2017 година показва, че ако имаме с едно дете по-малко, не използваме автомобили и избягваме да пътуваме със самолет, това значително ще подобри състоянието на околната среда. Други учени, обаче, отбелязват, че нивата на фертилност в глобален мащаб вече спадат драстично. Това звучи много близо до сценария на хитовия сериал “Историята на прислужницата”, чието действие се развива в близкото бъдеще, а антиутопичния свят се развива във време с ниска фертилност.

Учените обвиняват основно Индия и правителството на страната за разпространението на антинатализма. Това е държавата, която заема второ място по брой население и от икономически съображения постоянно призовава семействата да имат по-малко деца и дори предлагат финансова подкрепа на бедни семейства, които приемат да не се възпроизвеждат изобщо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако детето не е дало разрешение ще се роди ли изобщо? И тук не става дума за разрешение, а че родителите дават възможност на нова душа да се роди в материалния свят.
26
2
 
2
 
! Отговори
Еврика ;-) преди 5 години
Ето защо са изчезнали динозаврите!
25
4
 
7
 
! Отговори
Lan преди 5 години
Оооо, за Индия идеята е прекрасна! За България и българите НЕ Е!
24
3
 
19
 
! Отговори
По преди 5 години
По малко хора, повече място, по добър стандарт. Намаляването на хората е единственият изход .
23
8
 
3
 
! Отговори
Дас преди 5 години
Още един религиозен водач, който знае отговора на всеки фондаментален въпрос. Лесни решения на сложни въпроси, това предлагат религиите на хорицата, които не желаят да разсъждават и да поемат отговорност за живота си.
22
2
 
16
 
! Отговори
Добро преди 5 години
Неравенството и експлоатацията се развиват заради огромното население на земята. Щом хората в Индия са приели правилната линия има шанс. Само си помислете колко би струвал труда ако на земята са под 1 милиард и колко много ресурси и място и колко природа ще има. Дано ...
21
5
 
1
 
! Отговори
Изплашен от лудостта преди 5 години
Като не иска да е човек , другият път ще е нещо друго , което няма право на мнение . И така до безкрай!
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До MEMEDALI_TURKИска ти се, ***.н.гал, НО НЯМА да стане!Мълчи, бе ***.н.гал! Балканите и Мала Азия НЕ са твоя земя!И между другото - гърците, българите, сърбите, босненците, хърватите са БЕЛИ народи! И НЕ сме се омесили,опазили сме се, въпреки 500 годишен турски терор над белите балкански народи! А че.рни.лките като теб сте в грешка! И няма да злаичите белите човеци , бялата раса и белите народи, ***!
19
9
 
16
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Всяко психично отклонение през 21-ви век се смята за революция в мисленето, абсолютно човешко право и му се дава безгранична гласност по цял свят. Пък трябва просто да се лекува.
18
1
 
12
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Винаги ми е било интересно, колко ли хора ако ги попитат дали се радват че са се родили, биха казали ,Да. Ако не съществуваш нямаш никакви грижи и терзания.
17
1
 
10
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Тоя може и да е малко луд ама реално и ултимативно никой не може да докаже че на някакво ниво не е прав тъй като не сме сигурни чак толкова защо сме "тука" на земята и т.н Може пък ние да сме си виновни че сме "паднали" на земята подобно на историята на Адам и *** където някой е посегнал към нещо защото се е вслушал в змията и е започнал да иска още и така е нарушил някакъв вид баланс в себе си и е пропаднал и сега му се налага да работи и страда та да се научи да не прави така.
16
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който НЕ иска да има деца, да НЕ прави секс. Половото ВЪЗДЪРЖАНИЕ ( и НЕправенето на секс ) между мъжа и жената единственото позволено средство , когато двойката не иска да има деца. Употребата на противозачатъчни, контрацептиви, абортивни хапчет , а накаря и безумието - аборт- това с аголеми престъпления и грехове пред Бога, пред семейството, обществото, народа, човечеството и човешкия род.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-накрая хората да покажат, че има малко мозък.. да се замислят размножавашите, безмозъчни индивиди
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познайте кой етнос няма да имат проблем да обяснява защо са раждали ? Родихме, за да взимаме социални помощи и детски ?
13
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен" Защо етноса прави деца до безкрайност"Защо ти НЕ правиш деца на жена си? Защо жена ти НЕ ражда? Оправдавай се, само ако жена ти има заболяване, което й пречи да забременее. България има нужда от висока българска и бяла раждаемост.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това като оная българска приказка, където мързеливецът се оплакал на орача колко му е тежък животът и как всичко било несправедливо към хората като него, а орачът го посъветвал да си вземе едно рало и да се впрегне да оре, та да стане животът му справедлив ;)
11
8
 
11
 
! Отговори
ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ преди 5 години
ще ни доведе до такива крайности. Засега искат само писмено съгласие за секс
10
1
 
4
 
! Отговори
ТОЯ Е ГОТОВ преди 5 години
за личен секретар на МЕРКЕЛИЦА. Сполай и за ТИКВАТА такъв....
9
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Прав е индиецътАз също не съм искал да се раждамзащо трябва да причиняваме на децата си такива мъки: като живот, болести, страдание, войни, психическо натоварване, остаряване, оглупяване и накрая смърт.Затова бебетата плачат при раждането....не бих причинил това на невинно дете без да съм го питал "Хора, не слушайте този човек. Жалко, Самуилов, жалко, че така разсъждаваш. Ти имаш хубаво Християнско фамилно име, но мнението ти е АНТИхристиянско и античовешко.
8
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът съвсем изперка...