Родителски бунт: Дарвин долу! Човек е създаден от Бог!

Религиозни семейства възразили срещу училищна пиеса за Чарлз Дарвин
8 фев 2019 21:45,
330
Родителски бунт: Дарвин долу! Човек е създаден от Бог!
Снимка: Pinterest

"Има една фундаментална разлика между религията, която е основана на власт и науката, която  се базира на наблюдението. Науката ще спечели, защото тя работи". Стивън Хокинг.

Директорът на английско училище решава да наложи мини цензура в учебното заведение и да отмени пиеса за Чарлз Дарвин и неговата еволюционна теория, след като група силно религиозни родители се оплакали, че това е напълно неприемливо.

Според тях в пиесата се подигравали на проповедник, който участвал в исторически дебат за произхода на човека.

В учебното заведение учат деца на възраст между 7 и 11 години. Представлението било с образователна цел, но директорът все пак решил да уважи искането на групата родители и да замени шоуто с нещо, което не предизвиква чак такава полемика.

Вместо обаче да потуши напрежението, към директора се засилила нова вълна от недоволство. Този път - от другата страна на спора. Останалите родители възразили срещу свалянето на пиесата, защото децата им били "лишени от възможността да научат нещо много ценно", пише  "Индепендънт".

"Това е много тънък опит да наложиш религиозни възгледи върху научните факти и е изключително срамно", обясняват родители.

Решението на директора да уважи молбата на притеснените християнски семейства било напълно неприемливо, защото по този начин върху децата се налагали фундаменталистки възгледи, които оказвали огромно влияние върху тяхното развитие.

Но силно християнските семейства въпреки това приветствали идеята, защото така децата им няма да са изложени на... един вид "научна пропаганда", която е в тотален противовес с онова, което пише в Библията.

Изпълнителният директор на Националното секуларистко общество във Великобритания твърди, че тенденцията родители да се намесват в образователния процес и да заплашват учебните заведения, защото политиката им не съответства на "плитките им виждания за света", е много притеснителна. По думите му е напълно неприемливо родители да упражняват какъвто и да било натиск върху образователната програма заради това, че тя не кореспондира с религиозните им вярвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До шматка 174 и преди Константин е имало християни по добре прочетете новия завет а не използвайте пропаганда от комунистите. Ами другите религии и те ли са наложени от Константин тях не мога да ги коментирам но библията съм я чел и като гледам в новия завет почти всички християни са преследвани от властите. Ами сега по тая версия религията би трябвало да е прегърната от властите щото им е наи удобно а сме светска държава или вярваш в гражданско общество
111
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Човек от създателя и свободната воля
110
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Гледах едно филмче възможност за създател мисля че то потвърждение за създател според фактите които представляват но и тях не мога да ги проверя също не мога да прочета теорията на Дарвин в оригинал но самият факт че я нарича теория значи че също няма 100 процента факти. А от личен план не съм виждал *** станала човек по скоро обратното. Дори нашата държава еволюира с обратен знак а света сравнете 1 световна война с 2 а каква ли ще е 3. Поне религия та има някакво обяснение с отделянето на
109
5
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Всички християнски ценности са дело на КонстантинПокорство и примирение.Свеждане на глава пред неправдата.Постите.Затвърдил е божествения произход на монарха.Целта е била покорство и премахване на опасноста от бунтове срещу глада и бедноста.
108
1
 
10
 
! Отговори
учен преди 5 години
не съм вярващ, дори съм краен атеист, но 80-те години, когато можехме само чрез ренгенова снимка да "виждаме" броя на хромозомите, стана ясно, че прим атите са с 48 броя, а хората са с 46. Тогава за да Теорията на Дарвин бъде подкрепена се роди идеята за "спояване" на хромозоми. В началото на 21 век, вече можехме да четем ДНК като информационна последователност - оказа се, че "спояване"-то на хромозоми за да от 48 се получам 46-те на човека е невъзможно - 20 години резултата е заметем под килима
107
10
 
14
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Религията е създадена от древните хора за да вкарат малко ред в хаотичните си общества.Църквата я създаде Константин Велики като затвори най важните водачи на християнски секти в Никея и им каза:Сядайте и пишете.Така са родени каноните на днешната църква.Константин я създава за да се справи с общественото напрежение в разпадащата се Империя
106
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всички друго останали хора са произлезли по еволюционен път от едноклетъчно до бозайник."А до едноклетъчното как се е стигнало? Еволюцията, ако я има, е приложима само върху вече живи неща. Преди клетката има само химия. Там еволюцията в този си вид е невъзможна - готварската сол не се възпроизвежда.
105
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Адам и *** са били брат и сестра близнаци, клонинги, техните деца неминуемо са имали генетични дефекти и умствено изоставане, от там са произлезли християнните, ислямите и всякаквите други поклонници на трите аврамистични религии в които Авраам(Ибрахим) е основно действащо лице. Всички друго останали хора са произлезли по еволюционен път от едноклетъчно до бозайник.
104
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алегория,възможно е ако е създал мъж, и му е махнал Y хромозомата, тоест Адам се е размножавал и е опложда своят клонинг от женски пол,. Доста гадна алегория.
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"жената не е създадена от ребро."Алегорията толкова трудна концепция ли е? Или трябва като на любимите ви животни, от които сте произлезли, само банан да е?
102
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жената не е създадена от ребро. Жената е човек на който му липсва Y хромозомата. Y хромозомата, някога е била втората X, но е еволюирала като се е завъртяла на 180 градуса и е добавила спермицидни функции..
101
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Такова нещо Дарвин никога не е твърдял."Тъй ли? А "липсващото звено" какво точно е? Някакъв извънземен мултифлекс сигурно?
100
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религията е създадена за да може да се контролират овцете и... Успяли са да им се невиди.. Целия свят търпи последствията от това, включително предстоящата 3-та световна..
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крайно Време eАре стига ***, че ще се хване някой ...
98
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалшива ви е религията, апостол павел е еврей, който е страдал от някакви халюцинации, Кой знае какви гъби е ползвал, но са били много добри.
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа, защото отнема десетки хиляди поколения ...
96
14
 
11
 
! Отговори
Крайно Време е преди 5 години
фалшивата еврейска наука да бъде изхвърлена от учебниците еволюцията е очевидна глупост, както и гравитацията на юдо-масона Нютон и тоновете глупости които наплоди евреина АинщаинРеалността няма нищо общо с глупостите които ни набиват в главите в училище
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хората които не мислят свободно са лесна мишена."А ти си останал с впечатлението, че мислиш свободно? Колко наивно.
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Евреите са ви накарали да вярвате в нещо измислено несъществуващо."За това всички масони са потънали в мистика, щот не вярват в нищо, нали.
93
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дарвин обяснява как един вид на база естествен подбор може да се видоизмени."В рамките на вида. До сега никой не е успял да получи друг вид от селекция. А и хибридите /кон-магаре например/ са стерилни. А според Дарвин всичко трябва да е хибриди и плавни преходи. Е да, ама не е.