Родителски бунт: Дарвин долу! Човек е създаден от Бог!

Религиозни семейства възразили срещу училищна пиеса за Чарлз Дарвин
8 фев 2019 21:45,
330
Родителски бунт: Дарвин долу! Човек е създаден от Бог!
Снимка: Pinterest

"Има една фундаментална разлика между религията, която е основана на власт и науката, която  се базира на наблюдението. Науката ще спечели, защото тя работи". Стивън Хокинг.

Директорът на английско училище решава да наложи мини цензура в учебното заведение и да отмени пиеса за Чарлз Дарвин и неговата еволюционна теория, след като група силно религиозни родители се оплакали, че това е напълно неприемливо.

Според тях в пиесата се подигравали на проповедник, който участвал в исторически дебат за произхода на човека.

В учебното заведение учат деца на възраст между 7 и 11 години. Представлението било с образователна цел, но директорът все пак решил да уважи искането на групата родители и да замени шоуто с нещо, което не предизвиква чак такава полемика.

Вместо обаче да потуши напрежението, към директора се засилила нова вълна от недоволство. Този път - от другата страна на спора. Останалите родители възразили срещу свалянето на пиесата, защото децата им били "лишени от възможността да научат нещо много ценно", пише  "Индепендънт".

"Това е много тънък опит да наложиш религиозни възгледи върху научните факти и е изключително срамно", обясняват родители.

Решението на директора да уважи молбата на притеснените християнски семейства било напълно неприемливо, защото по този начин върху децата се налагали фундаменталистки възгледи, които оказвали огромно влияние върху тяхното развитие.

Но силно християнските семейства въпреки това приветствали идеята, защото така децата им няма да са изложени на... един вид "научна пропаганда", която е в тотален противовес с онова, което пише в Библията.

Изпълнителният директор на Националното секуларистко общество във Великобритания твърди, че тенденцията родители да се намесват в образователния процес и да заплашват учебните заведения, защото политиката им не съответства на "плитките им виждания за света", е много притеснителна. По думите му е напълно неприемливо родители да упражняват какъвто и да било натиск върху образователната програма заради това, че тя не кореспондира с религиозните им вярвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
7
 
12
 
! Отговори
bai Danio преди 5 години
chovek e syzdal bog ,a ne obratno!
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Защо го крият и ни промиват мозъците, че истинският вярващ нямал нужда от доказателства."Никога няма да има "доказателство" за който и да е Бог, защото това би отнале свободната воля на човека.
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 147 И къде го прочете това?Много неща са притурят от хорската злоба в учението за Бога!Истината е ,че мъж и жена трябва да бъдат заедно с изключение на времето когато ще се отдадът на пост и молитва!Даже има приети канони в Църквата ,че не е редно съпруг/а да отказва съвкупление ,защото другият ще потърси ласки от друг ,и в този случай и двамата съпрузьинще са еднакво виновни за греха!
89
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Еволюционното развитие е доказано."Доказано е, ама друг път. Противоречи на Термодинамиката, която пък до сега никой не е успял да обори.
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-големите двуличници са религиозните, не си познават нито си спазват религията, Бог е заповядал да не се варят козлетата в майчиното им мляко.
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да отпаднат литературата, физкултурата, философията и други безмислинеи предмети ...
86
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига глупости! А физиката,химията и еволюцията не са ли реални!Засега няма по-добра теория от Дарвиновата,ако открият нещо по-убедително и реално, основаващо се на факти,да го представят!Не правете децата на ***!
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"тенденцията родители да се намесват в образователния процес и да заплашват учебните заведения, защото политиката им не съответства на "плитките им виждания за света", е много притеснителна."За тях! Като родител, аз имам право, да уча детето си на правилните неща!
84
6
 
5
 
! Отговори
Begai legai преди 5 години
Бог създал човека и човека създал бога !!!
83
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"То и окултизмът работи, и магиите действат, и всякакви нисши религии работят."ЪЪЪЪ .... ок ..... щооом казваш. Сега извини ме, докато бягам панически от теб и викна полицията, че да те натикат в някоя институция, където държат хора като теб :)
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ибрахим= Авраам- го убива, това празнуват мюсулманите всяка година как дявола се опитал да го разубеди. В християнството не го убива, но вместо това бог се появил и го разубедил,. за едните дявола, за другите е бог който го разубеждава. Това е като крив телефон. вече една история е повторена милион пъти преди да стигне до нас и се е изкривила. По подобен начин стават и генетичните дефекти които са били селектирани хиляди години докато станем хора.
81
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исляма е религия на злото ...
80
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стивън Хокинг доста глупаво се е изказал. Това, че науката работи не е доказателство за нищо. То и окултизмът работи, и магиите действат, и всякакви нисши религии работят. Само по себе си това не доказва нищо. Това, че нещо работи не значи, че е истина.
79
6
 
14
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Някой много умен е измислил религията за да управлява най-лесно стадото. Хората които не мислят свободно са лесна мишена.
78
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма човек или народ, които да са се подхлъзнали по атеизма и после да не са се ...ска пали....Тука разни *** се изживяват като наставници, което пък е показателно за писаното по-горе !
77
0
 
6
 
! Отговори
не цитираш вярно преди 5 години
До Анонимен 121Аврам не убива първородният си син ! Бог го спира !
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време беше! ААА! А с тея перверзии, дето се учат, другите, кога ще приключим? Сексуално образование, полова система, философии ...
75
3
 
15
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Религиите са убили най много хора до сега. Най голямата лъжа и заблуда до сега, и разбира се парите и банковата система.
74
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религията, християнската религия е еволюирала от еврейската същото като исляма. Но са поели по различни пътища заедно с обособяване на етносите които ги изповядват. Религията доказва еволюцията. Колко Т***п трябва да си да не разбираш че богът на аврамистичните религии е един и същ и се казва Алах, дори на родният език на исус се произнася Алах. Исус е пророк и в исляма. Исляма празнува как Авраам убива първородният си син. Приказката се е разклонила, също както ние с маймуните.
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНауката като всяко занятие е дейност, с която хората се стремят да подобрят живота си ! Тя не цели ( ако е истинска наука ) да бори вековечните ценности и истини !Иначе става лъженаука и води зло със себе си ! Освен това законите на природата са необхватни... ..ако си открил нещо, не значи, че си открил всичко !