5-те неща, които да не изисквате от партньорите си, за да сте щастливи

Да прекарват цялото си свободно време с нас
14 фев 2019 22:25, Михаела Лазарова
3
5-те неща, които да не изисквате от партньорите си, за да сте щастливи
Снимка: istock

Думата „очакване“ присъства непрекъснато в нашето съзнание. Очакваме любовта, очакваме щастието да ни връхлети с всичка сила, очакваме повишение, очакваме страхотна кариера. Очакваме да срещнем идеалния партньор, от когото очакваме да е просто перфектен във всяко едно отношение.

С всички тези очаквания ние всъщност се отдалечаваме все повече и повече от щастието. Вместо него в живота ни присъства разочарованието. Хубаво е, дори е полезно човек да има своите очаквания и стремежи, които да го водят напред, но също толкова добре е те да са реалистични. В противен случай ще бъдете винаги нещастни.

Очакванията, които имаме, са формирани от предишния ни опит, постиженията, загубите, преживяванията, неуспехите, щастливите мигове, болката – всички неща, през които сме преминали.

Ето защо трябва да преоценим нагласите си и да спрем да очакваме от другите да са перфектни. Това важи не само за общуването с близки, приятели и колеги, но най-вече за интимните ни партньори.

Кои са 5-те неща, които трябва да спрете да изисквате от партньорите си, за да сте щастливи?

Да са перфектни

Съвършенството е недостижимо за човешките същества. Бъдете наясно с това. Ако очаквате от партньора си да е перфектен във всичко, най-вече в отношението и грижата си към вас, то вие самите трябва да сте безупречни в това отношение.

Много често забравяме какво можем ние самите да предложим в общуването си с половинките си. Вглъбяваме се единствено в собствените си нужди, забравяйки, че когато изискваме нещо, трябва да отговаряме със същото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
2
 
! Отговори
....... преди 1 месец
az iskam cialoto si vreme da sum s liubim goliam bliznak , no fizi4eski edva ozdurjam . gvoria bez tulkuvania
1
1
 
6
 
! Отговори
Има и трета страна, преди 1 месец
която се намесва.
Още преди да сте се запознали, бъдещата ви свекървичка му е внушила не просто да очаква от вас всичко, което е изброено в този материал, но дори да го изисква безапелационно. Вие трябва да отговаряте на всички тези условия, освен на третото. Тя не мисли, че трябва бързо да се сближите.
Но не се притеснявайте. Колкото и да се стараете, тя няма да признае, че сте успели да се доближите до критериите, на които според нея трябва да отговаря онази, която е достойна да й стане снаха.