Как да поискате повишение на заплатата?

Научете какви са критериите за повишение
15 фев 2019 18:31, Михаела Лазарова
15
Как да поискате повишение на заплатата?
Снимка: istock

Началото на всяка година е моментът, в който правим своите равносметки и в който си казваме, че заслужаваме повече. За мечтателите, които не се задоволяват с монотонна работа, а желаят да израснат в йерархията, да изградят кариера и да натрупат ценен опит повишението на заплатата не е задоволително. Те искат да надграждат уменията си с всеки изминал ден, а усилията им да бъдат възнаградени с повишение на позицията и възлагане на повече отговорности.

Ако сте от този тип хора, които не се примиряват с факта, че просто имат работа, вижте какво трябва да направите, за да получите повишение по-скоро.

Никога не е твърде рано да получите повишение

Много хора се притесняват да покажат желанието си за повишение, защото смятат, че е твърде рано. Ако сте убедени в уменията си и в това, че заслужавате повишение, покажете го. Никога не е прекалено рано.

Обмислете последните си постижения

Систематизирайте постигнатото от вас за определен срок от време. Поетите ангажименти и успехите, до които те са довели, са добра подплата към портфолиото ви. Те са основателен мотив за повишение, което да поискате от прекия си шеф.

Научете какви са критериите за повишение

Всяка фирма има своята йерархична структура, според която има възможност за растеж. Ако искате да израснете в кариерната стълбица или желаете да опитате да смените работната си позиция в същата фирма, разберете какви критерии трябва да покриете, за да имате самочувствието да поискате повишение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: повишениеработапари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 5 години
Това в българия не е точно така .тук трябва да си мързелив и подъл, и да лижиш на шефа подметки да не заставаш зад думите си .такива хора в българия просперират.
9
2
 
2
 
! Отговори
mierda преди 5 години
zakvo mie e zaplata i povishenie kato sam gi ograbil tia bokluci
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ходят при шефа за повишение мъжете си обличат костюм, слгат вратовръзка и си обръсват брадата, а жените само си бръснат слабините. Те така става.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазара се развива, но не и заплатите. Стигна се дотам - новите коюеги, които обучавам, да са с по-висока заплата от моята. Затова - и милиони да ви плащат, поне три независими агенции да ви търсят работа за поне 20% отгоре. Дойде ли оферта, приемате и напускате. Никакви контра-оферти от текущия работодател не се приемат. Това е рецептата за актуална за опита ви заплата.
6
6
 
18
 
! Отговори
Бг работодател преди 5 години
Не стига,че ви давам работа а и пари ще ми искате.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Критериите са да носите безплатни еклери на шефката и да и се подмазвате.
4
2
 
13
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
То много зависи къде работиш и дали си лесно заменим. Ако трудно може да те замести някой, просто отиваш и казваш, че искаш увеличение или напускаш... и те така...
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,да и веднага подписваш заповедта за уволнение
2
0
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Заплатите трябва да се индексират поне с ръста на инфлацията всяка година. .
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- Шефе, трябва да ми повишиш заплатата, защото ме търсят от две големи фирми!- Какво?????- Ми да, от Софийска вода и Топлофикация.