Как се "самоубиваме" чрез консумацията на захар?

Захарта повишава нивата на лошия холестерол
19 фев 2019 22:15, Михаела Лазарова
46
Как се "самоубиваме" чрез консумацията на захар?
Снимка: istock

Захарта е доказан враг на нашето здраве. Тя е навсякъде, дори да се стремим да не я добавяме към кафето или чая си например, захарта тайно се внедрява в организма ни чрез пакетираните и преработени храни, към които посягаме в магазина или в ресторантите.

Доктор Нанси Апълтън, лекар и диетолог, започва да пише за вредите от захарта още през 70-те години на миналия век. Тя провежда редица изследвания, споделя наблюденията си в многобройни лекции и издава множество книги, фокусиращи се върху вредите, които захарта нанася върху организма, като водещ мотив за доктор Апълтън е собственото ѝ разклатено здраве.

В една от книгите ѝ „Самоубийство чрез захар“ тя споделя подробен списък от 144 начина, по които захарта наистина бавно, но сигурно ни убива. Ето извадка от него:

  • Захарта потиска имунната система
  • Захарта разстройва абсорбцията на минерали в организма
  • Консумацията на захар по време на бременността и кърменето повлиява мускулната ефективност при бебетата, което може да доведе до затруднения в моториката в бъдеще
  • Захарта повишава киселинността в слюнката, което уврежда устната кухина, зъбите, хранопровода
  • Захарта в газираните напитки, консумирана от деца, оказва вредно влияние върху способността на организма да се справя с инсулиновата резистентност
  • Захарта повишава нивата на инсулин и глюкоза, което предизвиква не само повишен риск от диабет, но и създава условия за трупане на мастна тъкан в резерв
  • Захарта повишава съдържанието на свободни радикали в организма, което уврежда клетките и тъканите
  • Захарта предизвиква хиперактивност, безпокойство и тревожност както у възрастните, така и при подрастващите

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
козар от N.Y. преди 5 години
Какво става бе колега,кога ще направим среща на випуска?
29
1
 
2
 
! Отговори
неоколониално преди 5 години
Загорял французин налита да изнасилва българка, разкъсва и дрехите. 12 обаждания на 112 от възмутени граждани. Човека е на свобода. Духнал зад граница. В съда оправдан.
28
6
 
4
 
! Отговори
nz преди 5 години
Единственото по-вредно от захарта е комбинацията между сладко и мазнини. А такива храни се употребяват почти всеки ден.
27
1
 
14
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Ако някой му се пие истинската лимонада от едно време със захар. В кауфланд от един, два месеца са пуснали Газоза палистерка , от Македония....Страхотна е ! За съжаление В България от 10 години няма на пазара проста лимонада със захар
26
2
 
1
 
! Отговори
. преди 5 години
До До 24 АнонименНе желая да споря с теб.
25
0
 
9
 
! Отговори
хм преди 5 години
ПОД ВОЛА, ТЕЛЕ ТЪРСИТЕ !!!!
24
13
 
9
 
! Отговори
. преди 5 години
До Анонимен 23Мозъкът, най-важният човешки орган, не се храни със захар, а с глюкоза. Използвай го (този орган)! А в захарта (захароза и фруктоза) не се съдържа глюкоза. Вярно е, че в крайна смета захарозата и фруктозата се метаболизират до глюкоза, но захарта не е най-добрият източник на тази субстанция. Първо чети, след това драскай по форуми, приятел.
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мозъкът се храни със захари. Най-важния човешки орган.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете с тия иронии. Всеки организъм си иска минимума от всичко. Никой не ви спира да ядете каквото и да е, само да е умерено и според нужните на организма. Изолирането на някои храни насила само предизвиква стрес в организма.
21
5
 
29
 
! Отговори
глюК03А преди 5 години
Точно така, не яжте сладко, защото е вредно, не пийте алкохол, защото съдържа много захар и не яжте пържоли, защото са мазни, така ще остане повече ядене и пиене за останалите.
20
6
 
10
 
! Отговори
gg преди 5 години
До RrrОрганизма може да поддържа нужното ниво на глюкоза дори и при НУЛЕВ прием на въглехидрати. Не яж нищо два дни и *** си измери захарта. Има документиран случай на човек със свръх-тегло (мисля, че беше ирландец), който просто спрял да яде каквото и да било за повече от година като приемал само вода, витамини и електролити под лекарски контрол. Не били наблюдавани никакви отрицателни ефекти, дори обратното - здравето му се подобрило.
19
4
 
30
 
! Отговори
Rrr преди 5 години
Тотална измислица...голямата докторка не споменава че всичко това се отнася ако консумираш много големи количества захар което е типично за гринговците...увеличената кръвна захар е също толкова вредна колкото ниската....дори и да не консумираш захар организма трябва да подържа определени нива на захар в кръвта.т.е той превръща друг вид храна в захар...освен това глюкозата е основната храна за мозъка...
18
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази перверзна стая не ни мисли доброто, ами ни слага в начин на мислене в който все едно вече сме приели като факт същестуването на захар във всички продукти... С друг думи се опитва да ни каже какво ще се случи с нас след като вече са ни отровили всичката храна с захар. Американското лоби работи за разпространяването на хранителни добавки вредни за хората.
17
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и нефтът е естествен продукт. Значи ли, че трябва да се намира в организма ти?
16
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яжте пчелен мед вместо захар. Ама да е изтински мед купен от пчелар или най добре лично производство.
15
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Захарта е естествен продукт и се добива от растения - 100% веган. Какво да кажем за всичките химически добавки в храната?
14
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бла бла бла захар, бла финни частици, бла радиоактивен прах, бла бла. Всеки ден една глупост да се плашат тапанърите. Все се умира от нещо, никой не е оживял.
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маргарина е по-вреден, направо си заминал.
12
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че ядеш захар по много и живееш 100 години може до някъде да го отдадеш и на ген, има хора които пушат като комини и пак живеят до 100 ама в общия случай си е вредно, със захар също не е добре да се прекалява.
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ne I'm sejivee zatova