Неща, които не трябва да държите в портфейла си

Повече от една кредитна или дебитна карта
9
Неща, които не трябва да държите в портфейла си
Снимка: istock

Големият, красив и удобен портфейл е мястото, в което повечето от нас държат всичките си документи, карти, бележки наред с банкнотите и монетите, за които най-вече е предназначен. Наистина е удобно и е разбираемо, че го правим, но при евентуална кражба на портмонето ви всичко ценно заедно с парите отива в ръцете на крадците. Представете си колко главоболия ще ви донесе това неприятно събитие, а освен това може да последват и още неприятности в зависимост от съдържанието на откраднатия портфейл и информацията, която се крие в него.

Ето защо има някои неща, които е наистина по-добре да не носите в портфейла си. Кои са те?

Карта за здравна застраховка/ осигуровка

Хората, които разполагат с допълнително здравно осигуряване към частен здравноосигурителен фонд или застрахователна компания имат карти с лична информация и осигурителен номер, изписан върху картата. Избягвайте да държите този документ в портмонето си, не толкова защото възстановяването на картата е трудно, а защото в периода, в който тече процедурата по възстановяване може да ви се наложи да ползвате здравна помощ и това да ви забави. Не поемайте този риск.

Рецепти за медикаменти

Ако лекарят ви е предписал рецепта за важно лекарство, което трябва да взимате, по-добре не дръжте рецептата в портфейла. Носете я в отделна папка или подразделение на чантата си, когато се налага да купите медикамента. Иначе бихте останали без лечение известно време, докато отидете отново на лекар, той да ви даде друга рецепта, още повече ако се касае за лечение, което не търпи отлагане, а внезапно станете жертва на кражба.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Михалкe, това със сигурност е най-безумно глупавата публикация, която не само ти, но е целия Днес. Бг някога е публикувал. Или поне със сигурност от много, много време насам!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много *** статия..По-добре, когато няма какво не публикувай, отколкото глупости!
7
0
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Госпожо- Михаела,...През, 1990- 1999...Се- хранеха, у- дома,....
6
4
 
2
 
! Отговори
до Коня преди 5 години
Аз последните 10 години не си спомням да съм работил във фирма без допълнителна здравна осигуровка и карта съответно, жена ми също - а работим в различни сфери.Иначе, според статията трябва да си носим картата за достъп в единия джоб, деитната в друг и личната карта в трети...малко е абсурдно, достатъчно е да си държите личната карта на сигурно място, а във вас да е само кнжикта, която съо е идентификационен документ, така и да ви я откраднат, пак ще може да се удостоверите...може и с паспорт.
5
1
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Еййй откъде ги измисляте тия статии
4
1
 
20
 
! Отговори
Ясъмкон преди 5 години
Статията е копирана от някой американски сайт. Каква здравба карта? Рецептата за лекарства ако ти я открадбат отиваш при личния и ти издава нова. Какви глупости само, загуба на време.
3
5
 
9
 
! Отговори
Коко преди 5 години
Презервативи не дръжте, може да се спихнат
2
2
 
4
 
! Отговори
Салчо Андреев преди 5 години
Тотинки може ли да държим в партуфела?
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излишна статия. Когато ти откраднат чантата, няма значение кое къде си държал.