6 зодии, които се открояват с емоционална интелигентност

Те умеят да контролират емоциите и действията си
0
6 зодии, които се открояват с емоционална интелигентност
снимка: istock

Те умеят да контролират емоциите и действията си. Емоционалната интелигентност е качество, което не всеки носи. Има 6 зодии, които се открояват с изявена емоционална интелигентност, която е от огромно значение за успеха им в личен и професионален план.

Какво означава емоционален интелект?

Емоционална интелигентност притежават хората, които умеят да разпознават, разбират и управляват собствените си емоции. Те могат и да анализират задълбочено емоциите и поведението на другите, както и да влияят върху техните чувства и нагласи.

Обикновено емоционално интелигентните личности са съпричастни натури, способни на дълбока емпатия. Те са адаптивни и в повечето случаи общуването с тях е лесно и плавно. Тези личности винаги намират път за комуникация с хора с различни характери, ценности, социален статус.

Кои са шестте зодии с най-изявена емоционална интелигентност?

Дева

Девите притежават невероятно аналитичен ум. Неслучайно те са на първо място сред зодиите с висока емоционална интелигентност, защото Девите умеят да анализират всичко и всички. Освен това в повечето случаи са на прав път. Те знаят как да правят разлика между онова, което искат и онова, от което се нуждаят.

Девите винаги се опитват да разберат себе си и поради тази причина умеят така задълбочено да разбират и другите. Една Дева може да разбере всеки човек, независимо до каква степен мотивите му се различават от нейните. Девите контролират емоциите си по фантастичен начин, а когато се наложи да ги изразяват го правят зряло ирационално. Те никога не нараняват някого умишлено.

Везни

Емоционалната интелигентност на Везните се изразява значително в способността им да четат хората като отворена книга. Те могат да усетят истинската им нагласа само по езика на тялото. Винаги разбират кога някой е искрен или не. Изключително интуитивни са. Те могат да разберат от какво се нуждае човекът срещу тях само от една негова дума или жест.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари