Доказано – ваксините не причиняват аутизъм

Изследвани са над 650 000 деца в Дания
Обновена: 7 мар 2019 08:01 | 7 мар 2019 07:13,
130
Доказано – ваксините не причиняват аутизъм
Снимка: Reuters

Ваксините не причиняват аутизъм, включително тази срещу морбили, заушка и рубеола (MMR). Това е заключението на едно от най-мащабните изследвания по темата, съобщава АФП.

Още по темата

То е направено от института “Статенс Серум” в Дания и университета в Копенхаген. Екипът проследил повече от 650 хиляди деца в Дания, родени от 1999 до края на 2010 г.

Състоянието им било следено от раждането до края на проучването през 2013 г. Учените сравнявали данните за състоянието на ваксинираните и неваксинираните деца и не открили никаква разлика, пише БТА.

6517 деца били диагностицирани с аутизъм по време на изучавания период. Нямало обаче никакви индикации, че предимно ваксинираните деца развиват аутизъм. Учените заключават, че ваксините не увеличават риска и към децата, които може да са уязвими към заболяването заради други фактори.

Те не откриват и ръст на заболяванията от аутизъм след ваксинация.

Това е второ такова мащабно изследване. Предишното покри 537 хиляди датски деца и приключи през 2002 г. Изводите бяха същите - няма връзка между ваксинирането на децата с MMR и аутизма. Учените цитират още 10 изследвания върху ваксините в различни страни със същия резултат.

Междувременно американският Сенат призова за борба с дезинформацията за ваксините. Причината е разразилата се в последните седмици епидемия от морбили в САЩ, която засегна 11 щата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Futurehealth преди 4 години
Малко е спорно!
112
0
 
2
 
! Отговори
Изумителна идиотщина преди 5 години
До Аман от бг-маминкиНито децата аутисти, нито майките им имат вина за това, което са. Но ти, ти определено си изумителен *** и вината за това е единствено твоя!!!
111
1
 
0
 
! Отговори
AZ преди 5 години
До анонимен 104-------------------------------------Ще ти кажа ,че ваксини с минала годност не се правят,а ДЦП е родова травма и няма нищо общо с ваксините.
110
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Не на отровата-------------------------------------Другият път върви при компетентните врачки да те лекуват о.в.ц.а такава.
109
0
 
1
 
! Отговори
До 108 преди 5 години
Коментара ти е потресаващ.... Просто потресаващ.
108
0
 
1
 
! Отговори
До 108 преди 5 години
Коментара ти е потресаващ.... Просто потресаващ.
107
10
 
7
 
! Отговори
Не на отровата преди 5 години
Неваксинираните деца са здравите деца ,защото имат по силна имунна система която се преборва по бързо и мощно със болестите! Моят син е на 2,7г.и е боледувал един път от гнойна ангина и некомпетентните "ДОКТОРИ"му изписаха антибиотик без противоалергично и целия се обрина,благодарение на съветите на моята народна лечителка и бързата намеса на частна клиника се дигна на крака! Три мнения на доктори три различни диагнози и лечения! Около мене виждам неваксинираните деца колко са по жизнени!
106
7
 
4
 
! Отговори
Аман от бг-маминки преди 5 години
Всички антиваксъри са опасни за здравите деца. И на мамите на аутистичните ***.. отчета не са им виновни ваксините. Аз нямам грам жал към аутисти защото съм се сблъсквала с такива оли. гофрени. Е не са нормални и не са станали куку от ваксини.
105
2
 
5
 
! Отговори
Abc преди 5 години
Добро утро
104
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 104Стиг викааа! Стига вика, че като та за блъскам, по зле от парализа ще си...
103
3
 
12
 
! Отговори
vlady преди 5 години
До АнонименПоследният известен случай на едра шарка е от 1977г. и 1981 е обявена за ликвидирана. Ваксината е със сравнително висок риск - 1/2500 тежки увреждания и затова след потвърждаване на ликвидирането е спряно прилагането и. Прилагането на ваксината под 1 година е свързано с повишен риск и намалена ефективност и затова се избягва, освен при епидемии.
102
8
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А КАКВО ЩЕ КАЖАТ ЗА ВАКСИНА КОЯТО СЕ ПОСТАВЯ НА ТРИ ДЕЦА ОТ ЕДНА АМПУЛА И СЛЕД ТОВА ТРИТЕ ДЕЦА С ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ИНВАЛИДИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ. ДО НЕГО МОМЕНТ ЗДРАВО, ГОВОРЕЩО, ХОДЕЩО ДЕТЕ И СЛЕД ТОВА ТРУП. ОКАЗВА СЕ, ЧЕ ВАКСИНАТА Е С ИЗТЕКЪЛ СРОК И РЕЗУЛТАТА НАЛИЦЕ. НА КОЙ ДА ВЯРВАМЕ????? ПО ДОБРЕ БЕЗ ВАКСИНА РИСКА Е ПО-МАЛЪК.
101
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкохолът, цигарите и нездравословното хранене ще ви защитят от всякакви болести. Така че ви препоръчвам да ги давате на децата си вместо ваксините. При тях е 100 % доказано, че не причиняват аутизъм !
100
1
 
10
 
! Отговори
Заглавие преди 5 години
Доказано - новичокът е безопасен.Статистиката сочи, че няма починали от употребата му.Новичокът е създаден от учени в лабораторни условия.Науката е по-силна от разни мнения.Светът има нужда от още няколко милиарда безполезни жители.Ваксините са за ваше добро.Яжте, пийте и се ваксинирайте...
99
9
 
10
 
! Отговори
3M преди 5 години
А неваксинирането е в резултат на идиотизъм?
98
3
 
7
 
! Отговори
рвррт преди 5 години
Тези са като бензиностанциите ЕКу ,дето сами се контролират.След като ми биха МАНТУ,започнах да страдам от хроничен бронхит и синузит,ама съм сигурен,че няма никаква връзка,то ако ти е писано да умреш от задух,няма да те удари метеорит.
97
3
 
9
 
! Отговори
Анти-вакс инициатива преди 5 години
Безплатни ваксини за про-ваксърите!
96
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искате се ваксинирайте ве, само подпишете деклариции че че ще сте далеч от цивилизацията и че няма да търсите помощ от здравните служби ако се разболеете.
95
1
 
10
 
! Отговори
Браво, бай пешо преди 5 години
"А за живака и неговите съединения...поемаш...в много по-големи дози от самия въдух..."Въздуха, водата, кожата - все бариери пред естествените форми на живака. А не директно в кръвопотока да удряш голите нерви.Виждаш ли от къде идва аутизма?Хлора и натрия няма да ги коментирам, защото липсват във ваксино-коктейла.Инжектирай си планински въздух във вените и кажи колко е здравословен за дишане.
94
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антиваксърите, така като сте тръгнали, я обяснете и лавинообразното покачване на броя на наркоманите, алкохолиците и пушачите? И това ли е работа на здравните служби? По вашата логика излиза, че дрогата, цигарите и алкохола са полезни, понеже здравните служби постоянно предупреждават за вредата от тях, така и така не им вярвате за нищо, така както не им вярвате че ваксините са полезни..