Как прекалената загриженост проваля любовта

Пренебрегване на своите нужди, често е една от причините
11
Как прекалената загриженост проваля любовта
Снимка: istock

Уверено може да се каже, че противоположността на егоист е емпат. Емпатичните личности са грижовни, състрадателни, готови са да помогнат и на непознат, могат да променят и начина, по който се отнасяме към себе си и другите, разбира се, в положителна посока.

Често емпатичните личности изпитват трудности точно заради състраданието и разбирането, което проявяват към другите. Що се отнася до любовта, връзката на емпатичната личност се различава като модел от останалите. Но понякога загрижеността на емпата може да я изложи на риск и тя да се провали. Вижте 4 начина, по които емпатите провалят връзките си.

Прекрачване на собствените си граници

Често емпатичните личности са склонни да забравят, че е важно да бъдат поставяни определени граници. В резултат, ако попаднат на недоброжелателен човек, неговите негативни действия ще наранят иначе любящия и отдаден партньор. Злоупотребяващият не полага усилия във връзката си, той само взима, без да дава.

Когато правят тази жертва, емпатите няма да споделят своята болка, ще таят гняв в себе си, ще се разочароват, а другата страна няма да има и представа за емоциите им.

Пренебрегване на своите нужди

Емпатичната личност може да се фокусира толкова много върху благополучието на партньора си, че да пренебрегне грижите за себе си. Емпатът напълно забравя да споделя от какво се нуждае. В резултат, с времето ще започне да се чувства пренебрегнат от половинката си, ще замълчи за това, а той или тя няма да знае как да отговори на техните отрицателни емоции.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като си такъв - Защо си такъв? Задушаваш я. Като не си - Защо не си такъв? Не я обичаш. Тя връзката винаги е обречена, особено с новото поколение материална, еманципирана вземаща, а не даваща, егоистична натура жена. Освен, ако не й ходиш по гайдата, което вече всеки си решава дали да прави. Като намесиш парите, дете, ако има, работа.... съвсем цъфва ситуацията
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните глупости.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За "свекървата",спокойно тя ще пукне преди Вас,само дано имате търпение,и моята бе такава,но сега лежи омазана в ***-пътник е!Има Господ ,който раздава справедливост на злобните и алчните грешници!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто е оставете го!
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каво е това свекърва? Чужда жена на която трябва да и казвате "майка" защо е това..., кой го е измислил?!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се грижете след като не му пука за вас го оставете да се оправя.
3
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да се стараеш, снахичке, и дори да се окажеш най-големият емпат на света, свекървичката винаги ще съска, че това не е достатъчно, а също и че има да се желае още, и още, и още докато поне малко се доближиш до нейната представа за всеотдайна снаха. И не само ще съска това в твое присъствие, за да те притесни и злепостави пред околните, но и ще го внушава непрестанно на сина си.Така че, Михаелините извлечения от чуждия печат не важат у нас.
2
9
 
3
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Пиши, само- по- този, начин ,....И, ще- ти- кажа, нещо- важно,...Но, всйчко- сй- има, времето.....
1
11
 
4
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Госпожо- Михаела Лазарова,....Аз- съм, свободен - мъж,...- Нямам, на- против,...Да- познавам, ваште- прйятелки,...Зада- повторя,...Че- съм, хрйсим,...От, бога.....