Защо нощем се събуждате по едно и също време?

Вижте няколко възможни причини за това
17
Защо нощем се събуждате по едно и също време?
Снимка: istock

Ставането нощно време до тоалетна, за чаша вода е нещо съвсем нормално. Следваме своите физиологични нужди. Но случвало ли ви се е за определен период от време да се будите в един и същи часови интервал. Вижте няколко възможни причини за това.

Ако се събуждате между 23:00 и 01:00 часа

Според древната китайска медицина в този времеви период, енергийният меридиан на жлъчния мехур е активен. Тъй като той е отговорен за разграждането на мазнините в тялото, помислете за това как да промените менюто си, като заложите на по-здравословните мазнини и по-лека вечеря.

На емоционално ниво, според китайската медицина събуждането между 23:00 и 01:00 часа може да значи, че в себе си таите горчивина, негодувание, че осъждате нещо, някого.

Ако се събуждате между 01:00 и 03:00 часа

Това е енергийният меридиан, свързан с часовника на тялото и черния дроб. Това подсказва, че е важно да помислите за начина на хранене, да елиминирате преработените храни от менюто си, да внимавате с консумацията на кафе, захар. Помислете за детокс чайове. Ако се събуждате по това време на нощта, изпийте чаша вода.

От енергийна гледна точка, това ваше събуждане може да е свързано с емоциите, гнева, разочарованието. Помислете върху това кои са вашите източници на тези негативни енергии и ако е възможно се освободете от тях.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
11
 
! Отговори
Хммммммм........ преди 5 години
Има известна истина в статията... Едно време, реда беше следния... Събуждам се, ставам, пикая, и т.н и т.нСега, реда е следния.... Пикая, събуждам се, ставам ....
12
2
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Като ви сложат микро-чиповете, ще ви е все едно, какво става и се случва !
11
0
 
5
 
! Отговори
до прежните преди 5 години
Колегата е прав , преди време взех от един познат една гривна от тези модерните и ти засича и съня- като резултат дълбокия сън е около 4 часа останалото е като дрямка, будене и лек сън . Две седмици ползвах това изобретение и е доста точно .
10
9
 
3
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
Защо по едно и също време нощем и сутрин *** обяздва жена си
9
4
 
7
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
До Анонимен 11Ами то в средните векове от немане какво да правят, що да не се будят и по три пъти на нощ?
8
0
 
46
 
! Отговори
Сънчо преди 5 години
Ако се събуждате половин час след като вече сте закъснели за работа, и още не са ви уволнили, най-вероятно сте връзката или шефът ви е роднина.Ако се събуждате половин час преди края на работното време, значи сте на държавна служба.
7
3
 
7
 
! Отговори
аспарух преди 5 години
понякога е от острието
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стрес, стрес и пак стрес.
5
4
 
23
 
! Отговори
Ужс! преди 5 години
Аз се събуждам в 3.30, да пикая. Сигурно това е часът на пикочния ми мехур и трябва да внимавам какво пия. На емоционално ниво пък ми е малко сънливо.... Или пък пия твърде много бира...Какво казват от манастира Шао лин на обратната страна на луната за бирата?
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събуждането може да е по много причини. Кошмарен сън. Простатната аларма. Болки в някоя част от тялото. Но чак пък това дето са го изброили едвали ще ни събуди. Органите не спят за разлика от мозъка. Въпреки че само така ни се струва, и мозъка не спи щото ако заспи ще спрем да дишаме. Така че тялото никога не спи ако заспи няма да се събудим.
3
7
 
20
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Те тая те сгодна женица на снимката бих се събудил по 3-4- пъти на нощ да я обладая. С кеф! И после пак да се подремна!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ставам и в три демек по два пъти това е от нервите
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако не можете да заспите?