Защо е по-вкусно да готвим с масло?

Някои рецепти не могат без масло
13
Защо е по-вкусно да готвим с масло?
Снимка: istock

През последните години маслото бе заклеймено като един от основните виновници за трупането на излишна мастна тъкан, сърдечносъдови заболявания, висок холестерол, проблеми с черния дроб. Данните са спорни, тъй като съществуват редица проучвания, доказващи тъкмо обратното – полезния му характер за разлика от ефекта, който обезмаслените продукти, маргаринът и трансмазнините имат върху организма.

Много хора предпочитат да готвят именно с тези мазнини, защото е по-евтино в повечето случаи, но ако бъдат приготвени с масло, тези ястия са не просто по-здравословни, но и по-пухкави и вкусни.

Какво е по-добре да приготвяте с масло?

Печива

Когато става дума за печене, маслото винаги е най-добрият избор. То дава превъзходен вкус и гладка текстура както на сладките, така и на солените печива. Хлябове, кексове, питки – всички те имат по-мека и недобра текстура на тестото, ако бъдат приготвени с маргарин, заради добавената в него вода.

Сосове

Ако използвате масло в приготвянето на сосове за супи, меса, салати, те ще имат лъскав, пухкав завършек, който дава усещане за топене в устата. Кремообразните сосове, а дори и базираните на домати стават превъзходно с масло.

Бутертесто

Ако правите домашно приготвено бутертесто, винаги ще се получи прекрасно, ако използвате масло, а не маргарин или друг вид мазнина, най-вече течна. За да се получи многослойното тесто е необходима наситена, стегната мазнина, която да създаде този ефект.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До9.Киро кардана.А ако тичаш и с гуменки по ливадите,един ден може да станеш и Министър Председател.
10
2
 
9
 
! Отговори
от Пловдив преди 5 години
Аз купувам масло и млечни продукти от пазара от дребен производител. Силна и приятна миризма на краве масло нямаща нищо общо с боkлyците в магазините. Краварки и други немски масла не струват.
9
1
 
13
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
Аз мажа на филии само мас...и един ден ще стана министър!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за глу пав изка - защо е по-вкусно?
7
1
 
8
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
До 2Продукт за мазане. :)
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубуу маслуту, *** д аимаш един-два стотака излишни на месец ...
5
5
 
11
 
! Отговори
свинята преди 5 години
ям поне по кило свинско на ден, залагам на свинската мас - това е истината, свинската мас е по-добра й от маслото - вижте научни изследвания, ям я с пълни шепи!!
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко каза да ручате вафли с палмово масло и да не се оплаквате!
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хубаво е да се готви с масло, ама не палмово, или некакво добито по химичен път!
2
4
 
4
 
! Отговори
11 преди 5 години
Бах мааму, туй за откачени ли е? Зелето с моторно масло дига тягата.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маргарин с аромат на масло. :D