4 храни, които се борят с пролетните алергии

Какво да хапваме, за да преминем леко през този период?
12 мар 2019 20:50, Ивета Иванова
0
4 храни, които се борят с пролетните алергии
Снимка: pexels

Пролетта съвсем скоро ще е при нас. Колкото и да се радваме на слънчевото и топло време, на възможността за разходки и на по-дългия ден, пролетният сезон носи и нещо неприятно за някои хора. А именно - пролетните алергии, които причиняват хрема и затруднено дишане. От Elite Daily съобщават, че има няколко храни, с които може да облекчите симптомите. Ето и кои са те.

Ананас
 
"Ананасът е чудесен източник на ензима бромелаин. Той може да облекчи течащия нос и алергичните реакции, особено тези, свързани с астма", посочва Неда Върбанова, специалист по хранене. Дори да не намерите пресен ананас, може да заложите и на ананасово смути или да хапнете кубчета замразен ананас.

Риба тон
 
Тази риба е пълна с омега-3 мастни киселини, обяснява специалистът, а те също са помощник в борбата с пролетните алергии. "Омега-3 борят възпаленията и проучванията показват, че хората, които консумират 2 порции на седмица, имат по-малко сенна хрема", казва тя.  Затова се препоръчва да хапвате риба тон поне 2 пъти седмично, ако имате алергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: храниалергии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари