Очакваме слънчев минимум - петната по Слънцето изчезнаха

2019 и 2020 година са годините на слънчев минимум
13 мар 2019 10:45,
10
Очакваме слънчев минимум  - петната по Слънцето изчезнаха
Снимка: Reuters

Слънцето не е имало нито едно петно през февруари - явление, което не е наблюдавано от 2008 г., съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на НАСА.

Още по темата

Това не е причина за притеснения. Състоянието на звездата ни е сравнително спокойно, защото се приближава към фаза в цикъла, наричана слънчев минимум, пише БТА.

"Подобна пасивност не е само визуален спектакъл. Слънцето става малко по-мъждиво, дупките в короната стават по-стабилни, а силата на слънчевия вятър намалява" - обясни НАСА на сайта си.

"Отслабналият слънчев вятър от своя страна охлажда и свива земната външна атмосфера (термосфера) и съпротивлението на орбитиращите около Земята сателити намалява".

НАСА отдавна прогнозира, че Слънцето ще достигне минимума си през 2019 - 2020 г. Липсата на слънчеви петна през февруари е в унисон с тези очаквания.

Сондата "Паркър" на НАСА помага да бъдат опознати по-добре механизмите на слънчевата активност. Тя започна втората си обиколка около Слънцето през януари, а следващото й приближаване е насрочено за 4 април

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 5 години
До АнонимеНТи колко точно си платил/а на НАСА за тази сонда (като данъкоплатец)?
9
0
 
0
 
! Отговори
Слънчев удар преди 5 години
Ден за пране?
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами лошото е че това влияе върху живота и на земята а не само в космоса.Хора със здравословни проблеми най-силно усещат цикличностаЧувстват неразположение,главоболие,разсеяност дезорентирани са,потиснати са а някои и агресивни.През тези периоди и шофьорите трябва да са изключително внимателни,както и политиците.Повече почивка,по-малко активност на открито.А ако е възможно разходка,само надвечер.И за децата също.
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеНМда НАСА са ви взели парите и сега нямате пари да си купите хапчетата от който толкова силно имате нужда...
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По време на 28-годишния период (16721699) минимума на Маундер, наблюденията са показали по-малко от 50 слънчеви петна.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеНще кажеш, че от твоят джоб излизат тез пари..
4
11
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НАСА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРЪСКА ПАРИТЕ НА ДАНАКОПЛАТЦИТЕ В МИЛИАРДИ!ТАЯ СОНДА ДЕТО ИЗПРАТИ ДО СЛЪНЦЕТО Е НАПЪЛНО 100% БЕЗПОЛЕЗНА!!! ПРАТИХА Я САМО ЗА ДА СЕ УСВОЯТ ЕДНИ ПАРИ ОТ ПРАВИЛНИТЕ ХОРА!СЕГА СЕ ОПИТВАТ ДА ОПРАВДАЯТ ТОЗИ РАЗХОД!АКО ИМА ПРОБЛЕМ СЪС СЛЪНЦЕТО ТОЙ ЩЕ СИ ЛИЧИ И БЕЗ ПРАЩАНЕ НА СОНДА ТАМ!НАСА СА ЕДНА КРАДЛИВА ОРГАНИЗАЦИЯ!!! 20% РАБОТА РЕАЛНА И 80% КРАЖБИ ЗА НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕНИ ПРОУЧВАНИЯ НА ЧУЖДИ ГАЛАКТИКИ И ПРАЩАНЕ НА СОНДИ ДО СЛЪНЦЕТО !
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предстои 400 годишният минимум!! слънчевите петна ще изчезват за по-дълго, за поне няколко десетилетия, не само за 11 годишният минимум.
2
7
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОЗ СЛЪНЧЕВ МИНИМУМ ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ 40 ГРАДУСА НА СЯНКА!!!!НАСА РАБОТИ ЗА ТРЪМП И ТРЯБВА ДА ЗАМАЖЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ИЗЛАГАЦИЯТА С ТОВА , ЧЕ САЩ СЕ ОТТЕГЛИ ОТ СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА КЛИМАТА И УВЕЛИЧИ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ!!!!НЯМАМ ВЕЧЕ ГРАМ ДОВЕРИЕ НА НАСА ТЕ СА ПОРЕДНАТА ПИ АР АГЕНЦИЯ НА ТРЪМП ЛЪЖЕЩА КАКТО ИМ Е УГОДНО ПО ТОЧНО УГОДНО НА ТРЪМП!
1
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Прогнозите за слънчевият минимум не са само на НАСА. В света има над 300 обсерватории занимаващи се със слънчевата активност! Обсерваторията в Баадер дава няколко порядъка по-точни прогнози от тези на НАСА. Пази Боже от напудрени реклами .