Дакелите са най-хапещите кучета

15 години са начело на класацията в Русия
14 мар 2019 14:25,
37
Дакелите са най-хапещите кучета
Снимка: Reuters

Дакелите се оказаха „най-големия враг“ на кучкарите в Русия. Според проучване на Националната руска киноложка асоциация, те са най-хапещите кучета, стана ясно от публикация на РИА "Новости".

Още по темата
 

Ръководителя на асоциацията - Електрон Дементиев, заяви, че опасни могат да бъдат и стайните породи кучета, които се смятат за безобидни. Според него статистиките през годините показват, че дакелите са рекордьори по ухапвания както на хора, така и на други животни, пише БТА.

Класацията се прави всяка година от 15 години насам и винаги на първото място е била немската порода кучета дакел, създадена през Средновековието, за да се бори с напастта от язовци по онова време.

По думите на специалиста, за да се избегнат неприятни инциденти, трябва да се създадат задължителни школи за обучение на кучета и на техните стопани, по подобие на автошколите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моя колежка продаде два мини-дакела на един ловец. След няколко месеца й донесъл две кожи от лисици-въглищарки (така викат на тъмни аберации с много красиви кожи). Не можел да се нахвали от кучетата. На свински лов двете се метнали на ушите на глигана, той се въртял, за да се отърве от тях, докато го застреляли. Това ми го разказаха, не съм го видял с очите си.
30
4
 
4
 
! Отговори
Тано преди 5 години
Моят дакел,хлапаци прости си позволи само един път за 9 години да ми се озъби и мога да се закълна в копитото на козела,че няма по-добро и послушно куче от дакела!И изключително расов фараонски с родословие и купен от Русия.
29
1
 
10
 
! Отговори
Коджабашев преди 5 години
Моя Дакел мрази пияни мисли ги за язовци...
28
0
 
8
 
! Отговори
Маддакелс преди 5 години
Вярно е моя Дакел е скачал на два ротвайлера наведнъж,на едно огромно Чаучау и за капак се метна да хапи ТИР добре, че мина между гумите но калобраните го влачиха 50 тина метра.Тези три случая ги помня защото бяхме при ветеринар да го шият.Но за да влизаш в дупките на безстрашния язовец трябва да си леко лудо куче :)
27
3
 
4
 
! Отговори
До русомроз преди 5 години
Нарочно прочетох всички постове, защото бях сигурен, че ще се появиш. Ами то си е голямо изкушение - появява се ключовата дума, трябва да изкараш за днешната пица, завалията!Между другото, точно в Русия има големи познавачи на кучетата, развъдници на линии, литература, търговия. Не напразно имат редки породи от цял свят, създали са няколко известни породи - русская псовая борзая, московская сторожевая, кавказка овчарка, източноевропейска овчарка, руски черен териер. И два вида сибирски хаски!
26
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сократис"Според проучване на Националната руска киноложка асоциация..."Сър
25
3
 
11
 
! Отговори
4 лапички преди 5 години
Саламче с 4 лапички :))Мило животинче.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
23
5
 
15
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Това не е вярно! Да кажеш, че най-интелигентното, уравновесено, любвеобилно и забавно куче е злобно и хапещо, означава единствено, че не разбираш нищо, абсолютно нищо от тази порода животни, и просто се опитваш да дразниш техните стопани, ако изобщо ти се връзват на глупостите... Всяко куче може да те ухапе, но дайте един пример, при който дакел сериозно е наранил или убил човек...Няма такъв и няма и да има, за разлика от някои други породи, за които постоянно четем.
22
2
 
15
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Предпочитам 5 пъти да ме ухапе дакел,отколкото 1 път питбул...
21
2
 
12
 
! Отговори
saki преди 5 години
Вярно е . Нашият дакел от черните, разкъса бика на дядо ми пред очите му. Беше касапница.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Във Варна не помня за коя година статистиката, от например 80 регистрирани ухапвания 60 бяха от котки, 19 от кучета и 1 от папагал. Папагала кълве, не хапе.
19
1
 
11
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
Причината дребните породи да си позволяват, това, което за едрите не е допустимо е, че стопаните поради това, че са дребни не им налагат рестрикции в поведението. В резултат . има дребни, своеволни и неконтролируеми животни.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям човек е дакелът!
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото е по-дребно кучето, толкова по-голяма е вероятността да те ухапе. Това се знае от край време, но на страха очите са големи и ... невиждащи. Страхът вижда само по-големите кучета. Интересното е, че котките хапят доста повече и от дакелите.
16
5
 
21
 
! Отговори
зоолог преди 5 години
Кучкари в смисъл кинолози у нас почти няма. Има отгледачи, хранячи, разхождачи... на кучета. Забележете, че на вън обикновенно кучето води стопанина, а не както е правилно обратното. В градовете животинките се държат по 23,5 часа в панелни кутии и се извеждат за половин час да се изходят на близката детска площадка. Това е гавра с кучето и по-лошото самообидно за "човека", който го прави. А, най-странното е когато такъв стопанин каже - спокойно, то не хапе, мигар знае на какво е способно песчето
15
4
 
12
 
! Отговори
Висок преди 5 години
Така е всичко дребно в природата /и човеци и животни/ са особено злобни! Комплекси....!!! /Впрочем в телевизиите е пълно с дребни- Иван, Андрей, Хекимян, Халваджиян, Рачков и др./ Защо ли?
14
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бях толкова грозен, сигурно и аз щях да съм озлобен :D Истинските зверове са хората, че развъждат такива уродливи породи.
13
14
 
12
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Затова обичам котки. Особено персийските. Толкова добродушни същества. Чак се чудя че са хищници. На пръв поглед милички и безобидни като зайчета. Но .....
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мои съседи взеха за момиченцето си дакел и много скоро се наложи да се отърват от него. След няколко ухапвания. Иначе в Южния парк на един кренвирш му се размина.При естрадата нагъл дакел започна за досажда на ротвайлер. Ротвайлера го търпя известно време и накрая го захапа за гръбнака и започна да го мята като кукла. Едва го отърваха. След това двамата кучкари, както винаги много интилигентни и културни не успяха да се разберат кой е по-виновен. И двете кучета без намордници. И двете невързани.