5 неща, които трябва да чистите всеки ден

Стените на душ кабината
16 мар 2019 23:00, Михаела Лазарова
26
5 неща, които трябва да чистите всеки ден
Снимка: pexels

Вкъщи винаги има нещо мръсно за чистене. Хигиената в дома се поддържа наистина трудно наред с всички останали ангажименти и задължения, които имаме. Като добавим и грижите за децата, картинката добива съвсем апокалиптичен оттенък, очертаващ тоталната липса на свободно време, особено за дамите. На техните плещи обикновено пада основната отговорност по поддържане на добрата хигиена у дома. Колкото и мъжете да помагат, жените са тези, които забелязват всеки детайл и обръщат внимание на почистването му.

Надали бихте се зарадвали, ако ви кажем, че има някои неща в дома, които е наистина по-добре да чистите всеки ден, но е факт. За да сте уверени че сте направили всичко за сигурността в здравето си, както и това на близките ви, почиствайте тези повърхности всеки ден.

Кухненски плотове

Представете си само колко мръсни са те. Не само защото върху тях режете и приготвяте различни сурови продукти, а защото като се приберете вкъщи хвърляте чантата, ключовете, пощата си върху плота. Това го прави едно от най-мръсните неща в дома.

Кафемашини

Кафемашината се употребява всеки ден. Водата и топлината в нея създават добри условия за развитие на опасни бактерии. Почиствайте кафемашината всеки ден и не оставяйте остатъци от кафе по нея. Веднъж седмично почиствайте контейнера за водата с препарат. Полезно е да почистите и тръбичките, през които минава водата, като през тях пуснете един цикъл на разтвор от вода с оцет, след което изплакнете с чиста вода.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
19
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Щом се налага да чистите всеки ден, значи много цапате. Айде, няма нужда.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало а 1 оправете тия субтитри на хбо Ем крадете Ем никарате да плащаме аиде сем де спят
1
16
 
8
 
! Отговори
Закари преди 5 години
До Минко 47 год ергенБежанците стават все повече и такива балкански мачовци като тебе, тепърва има да ревете като ученички. Това е Нова Европа. Ако не ти харесва, марш в Северна Корея.