15 промени, които се случват, когато спрете захарта

Намалява се рискът от депресия
18 мар 2019 22:52, Михаела Лазарова
7
15 промени, които се случват, когато спрете захарта
Снимка: Istock

Колко често добавяте захар към кафето, чая си, а колко често хапвате сладкиши? Ако не сте любители на захарните изделия, нали не забравяте, че добавена захар има и в готовите сосове, соковете в кутия, газираните напитки? Честата консумация на захар, крие редица рискове за здравето. Ограничаването ѝ до минимум, въвежда някои положителни промени в тялото. Споделяме 15 от тях.

1. Може да се намалят стойностите на кръвното налягане.

2. Намалява се рискът от сърдечни заболявания с най-малко 25%.

3. Може да регулирате стойностите на лошия холестерол.

4. Намалява се рискът от инфаркт.

Защо не трябва да заспивате гладни?

5. Ще се подобри функцията на мозъка. Според изследвания, честата консумация на захар може да доведе до влошаване на познавателната функция и намаляване на протеините, които са необходими за паметта.

6. Намалява се рискът от алцхаймер и деменция. Консумацията на захар намалява производството на химикал, известен като мозъчен невротрофичен фактор, който помага на мозъка да формира нови спомени.

7. Намалява се рискът от депресия.

8. Край на зависимостта към сладкиши.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: диабетинфарктзахар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
До Румен преди 5 години
Въпроса е как си я набавяш тази глюкоза. То и нервните импулси са електрически сигнал, ама не си пъхаш пръстите в контакта, за да си "заредиш" мозъка нали?Проблема на захарта е начина, по който хората си я набавят и количествата. Ако човек яде само плодове, като източници на захари, няма да има проблем, но когато се ядат храни натъпкани с изкуствено добитата кристална захар и други извлеци като глюкозо-фруктозен сироп и подсладители, тогава почват проблемите.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой производител влага в готовите сосове, соковете в кутия, газираните напитки захар ? Всичко е натъпкано с глюкозо-фруктозен сироп от ГМО царевица или със заместители на захарта, които са изключително вредни. Хит на Запад е отслабването с бонбонки съдържащи захар от захарно цвекло. Едновремешно захарно петле с такава захар сега би струвало 10 $. По време на соца всичката захар беше от захарно цвекло. Заради бетаина, който съдържа се топят излишните тлъстини, засилва мозъчните центрове.
2
1
 
16
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Мозъкът,сърцето и черният дроб работят само с глюкоза. Тази пубшикация е направена от човек,който не осигурява достатъчно енергия на мозъка си.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според изследвания, честата консумация на захар може да доведе до влошаване на познавателната функция и намаляване на протеините"Къде са? Изследванията?