Връзката ви не върви - тялото го показва!

Не пренебрегвайте симптомите
21 мар 2019 23:00, Иванка Гъркова
8
Връзката ви не върви - тялото го показва!
Снимка: pexels.com

Животът ни е толкова стресиращ, че вече сме свикнали да приемаме главоболието или нервите като нещо нормално. Ако се замислим, ще установим, че те са реакция на тялото, продиктувана от емоционалното ни изтощение в някои дни.

Има дълбока връзка между тялото и ума. Понякога конкретни физически симптоми са поредното доказателство, че човек се нуждае от промяна, за да бъде здрав и щастлив от онова, което прави и хората, с които общува, коментира пред Insider терапевтът Шанън Томсън. Тя дава за пример нейни клиенти, чиито токсични връзки са причина за различни проблеми с тялото.

"При всеки клиент тялото реагира по различен начин при проблемите във взаимоотношенията“, казва още тя и посочва, че някои взимат куп медикаменти, а всъщност причинителят се корени съвсем другаде.

Според специалиста, много хора прекарват години с неподходящата половинка, която ги напряга, ядосва, дори може да упражнява насилие над тях. Въпреки това те търпят, но всичките негативни емоции се трупат в тялото и след време "си казват думата“. "Организмът им минава през високи нива на адреналин и кортизол – хормони на стреса, които причиняват различни физически реакции“, коментира още Томсън.

Ето как тялото показва, че връзката не върви:

1. Нямате желание за нищо

Един от основните симптоми на токсичната връзка е, че живецът го няма. Жените или мъжете не само, че се чувстват изморени, но и нямат желание за нищо. Те са се уморили да спорят и да се борят за принципите, затова предимно пасуват.

"При тях може да има моменти, в които са много весели и щастливи, но те са кратки и биват заместени с апатия“, казва терапевтът. И уточнява, че такива хора може да се познаят по общите снимки – винаги са тъжни и намусени на тях и имат тъмни кръгове под очите.

2. Проблеми с имунната система

Друго нещо, което причинява проблемната връзка и стресът от нея, е нарушаване работата на имунната система. С течение на времето, прекарано с токсичен партньор, се появяват възпаление, болки в тялото и сърбеж по кожата. 95% от хората отиват на лекар, но той не може да намери медицинско обяснение за случая. Тогава идва време за среща с терапевт, който да анализира средата на този, който има подобни симптоми.

"Когато се появят тези неразположения, човек си казва, че сигурно е от много работа, от стреса в офиса и не им обръща по-голямо внимание", коментира още Шанън Томсън.

Вижте повече по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжката част на снимката явно се чувства добре
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тоя първия и втория коментар защо не ги триете?
2
7
 
6
 
! Отговори
Здрав дух преди 5 години
.МРАЗЯ КОМУНИСТИ!
1
10
 
2
 
! Отговори
Фашистки-внук...... преди 5 години
Госпожо- Михаела Лазарова ....Аз- ви- харесвам, повече, от- Гъркова...