5 неща, които ви карат да се чувствате уморени от сутринта

Дълго време не хапвате нищо
30 мар 2019 19:15, Михаела Лазарова
5
5 неща, които ви карат да се чувствате уморени от сутринта
Снимка: istock

Най-накрая сте успели да си легнете по-рано от обикновено. Наспали сте се, събудили сте се даже без алармата и пак имате усещането, че през вас е минал влак още отрано сутринта. Как е възможно това? Какво още трябва да направите, за да се почувствате най-после свежи и енергични?

Може би грешите някъде в ежедневието си. Допускате грешки, които косвено се намесват в енергийните ни нива и ни карат да се чувстваме смазани от умора без явна причина.

Кои са факторите, които ви карат да се чувствате уморени от сутринта?

Разхвърляно бюро

Разхвърляното бюро създава психологическо напрежение и умора, за които не подозираме. Можем да се убеждаваме, че в хаоса намираме всичко по-добре и работим по-креативно, но мозъкът ви не мисли така. Разхвърляната обстановка пред очите ви, в която тънете цял ден в комбинация със заседналия начин на живот изпива енергийните нива и ви кара да изпитвате затруднения в качествената почивка.

Дълго време не хапвате нищо

Храненето на постоянни къси интервали поддържа нивата на енергията стабилни, което ви прави бодри през целия ден. Резките спадове в нивата на кръвната захар предизвикват и резки изблици на глад, което се отразява зле на запасите на енергия.

Опитайте да хапвате по малко през 2-3 часа. Това ще ви накара да се чувствате сити, пълни с повече енергия, а и ще помогне на талията ви. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: уморастресхранене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А учениците?И сред тях мнозина са записани в училища на другия край на града, поради различни причини. Първолакът трябва да стане в 6.00 ч., за да отиде навреме на училище. Но ако лятното часово време стане постоянно, той ще трябва да става в 5.00 ч. (според реалното астрономическо време) дори и през януари. И в какъв студ трябва да излезе от вкъщи ...Кога държавата ни ще се загрижи и за нашите деца и ще им осигури безплатен транспорт с училищен автобус, както осигурява на ромчетата?
2
1
 
4
 
! Отговори
Сънливост имам преди 5 години
тогава, когато има недоспиване. Понякога никой друг не ми е виновен. Ако си легнеш по малките часове, няма как да си бодър, ако ти се налага да станеш много рано сутринта.Другаде обаче е проблемът. Ако след две години твърдо минем само към лятно часово време, какво ги чака децата? Някои са записани в детски градини, до които се пътува по 30 минути с градския транспорт, а не всички родители имат възможност да ги карат с личен автомобил. В какъв реален час трябва да стане сутрин хлапето?
1
1
 
8
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 5 години
Глупости1 Имах колега, който си подреждаше бюрото само веднъж в годината - преди отпуск. На него винаги имаше 5-8 камари с разхвърлени книжа. В края на деня ги затискаше с тежести , да не се разхвърчат. Потрябваше ли му някоя бумага, протягаше ръка с насочени палец и показалец към някоя купчина. Бръкваше в нея и винаги изваждаше точно нужната справка. папка, дело, документ. Как го правеше - беше загадка за всички колеги !!