Кризата на 20-те: Начини да я преодолеем

Периодът между училище и истинския живот
31 мар 2019 22:40, Екип на Tialoto.bg
8
Кризата на 20-те: Начини да я преодолеем
Снимка: pexels.com

Всеки период от живота на човека се характеризира с определени трудности. Всички сме чували ужасни истории за тийнейджърството или критическата. Но има и един период в живота на човек, който уж трябва да събира най-хубавите ни години, но всъщност е един от най-трудните. Това е периодът между 20-те и 30-те години. Той си има и наименование – кризата на четвърт живота. Тогава човек е млад, свободен и способен. Какво ли толкова го прави толкова труден и от какво толкова се оплакват младите хора?

Ето някои от причините и кратки съвети как да се справим с този проблем.

Период на опознаване

През 20те години човек израства ужасно много. Както си бил весел и спокоен студент, изведнъж един куп отговорности ти се стоварват на главата. Хората имат очаквания от теб и ти имаш очаквания от себе си. Но много често не знаеш откъде да започнеш. Всичко е ново и неясно и имаш чувството, че никой не те е подготвил за този момент. Все още не познаваш себе си добре, а трябва да правиш сериозни избори. Каква кариера искам да преследвам? Дали да си следвам мечтите или парите? Кога трябва да се оженя и да имам сериозна връзка? Кога е време да се изнеса на квартира?

Изправени сте пред толкова много избори и нямате никаква идея кое е най-доброто за вас, защото вие все още не знаете кои сте. Не сте сигурни в интересите си, в желанията си и тепърва започвате да опознавате истинския свят. Тук съветът ни е да имате търпение. Осъзнайте, че това е труден период за вас, устоявайте себе си и си дайте време да се опознаете. Имайте търпение и към себе си и към живота като цяло. Нещата ще се подредят.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости на търкалета. Няма криза на 20-те.
7
0
 
2
 
! Отговори
8 инча преди 5 години
лекувам 20 годишни момичета с хилядолетни будиски методи - гарантирани резултати!!
6
0
 
4
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Да им имам кризите...
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кризата на времто се лекува ше с казарма за мъжете и деца за жените. Всичко останало с празни приказки и прах в очите.
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако един 20 годишен може за 1 ден да влезе в тялото на 50 годишен, после ще бъде най щастливия човек на земята :)
3
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 25 или на 28 години все още не познава себе си? Хайде, бе!Това не се отнася за повечето млади хора в България. Колкото и да ги ругаят, повечето наши младежи са здраво стъпили на земята, на тази възраст вече се борят с живота и никак не им е лесно.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кризата на 20те се лекува с много секс.
1
4
 
17
 
! Отговори
Пак по чуждия печат преди 5 години
У нас не е точно така.Българчето е решило каква специалност да избере или каква професия да започне да практикува, още преди да завърши средно образование. Непрекъснато се говори, че за младите работа няма, но бъдете сигурни, че повечето от тях са отчели този факт и са решили какво искат да правят след абитуриентския бал.Да се изнесат на квартира? Могат да го направят, когато си осигурят средства за това, а не когато им се прииска. Създаването на семейство зависи от същата причина.