5 сигурни знака, че душата ви е изтощена

Често се преструвате, че сте добре и усещате самота
12
5 сигурни знака, че душата ви е изтощена
снимка: Istock

Знаете ли, че според едно западно проучване, един от всеки пет души се чувства постоянно уморен? Въпреки че живеем динамично, стараем се да сме добри в работата, да сме отдадени на семейството си, невинаги тази умора е физическа.

Кои са знаците, че не тялото ви, а душата ви е изтощена, вижте в следващите редове. Негативното мислене е единият от тях.

Умората след дълги часове сън

Спите по 8 часа на нощ, в почивните дни и повече, но се будите трудно... това е първият признак, че душата ви страда, а не тялото. Вие сте се възстановили физически, но е трудно да възстановите душата си със сън. В резултат на това се появява хронична умора и целият ви ден не върви по план.

Мечтаете да избягате от всичко и всички

Чувствате ли се така, сякаш искате да избягате от ежедневието, от хората, които присъстват в него? Мечтаете за друг живот, често се връщате към миналото, а въпросите свързани с бъдещето ви притесняват. Бягате в мислите си, не предприемате стъпки за промяна и недоволството ви се увеличава. Време е да се погрижите за комфорта на душата си, време е за промяна.

Апатия

След усещането за физическа умора и желанието за бягство от реалността, апатията е следващото нещо, което подсказва, че душата ви страда, а не тялото. Безразлични сте към това, което се случва около вас, не ви вълнуват любимите ви занимания, не намирате смисъл в нищо. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: депресияумораемоции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
6
 
! Отговори
на дедо живинката преди 5 години
Душата ми често излазя навън да види що е туй свобода, ама кат разбере къв ужас е отвън, вземе та се върне моментално в изтормозеното ми от "демокарация" тело!
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз нямам душа......
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бих желал препратка, къмтовпроъчва е, Ммм?
3
8
 
6
 
! Отговори
Доктора преди 5 години
Като взема едно дЪрво и ще ви излекувам всички
2
1
 
15
 
! Отговори
avatar преди 5 години
На това му викат депресия.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Душата ми сън заспа страшно уморена.Объркана пак е тя и вледенена, че ласка едничка очакваше, но не я пожали.Да страда сам-сама я ти остави!