8 от най-честите лъжи, които изричаме

Кои са така наречените "бели лъжи"?
14
8 от най-честите лъжи, които изричаме
Снимка: Istock

На всеки се налага да лъже постоянно. Нямаме предвид преднамерените подмолни лъжи, с които някои хора целят да навредят или да прикрият умишлено истината, за да се облагодетелстват, а онези малки благородни лъжи, с които искаме да предпазим другите от нараняване или се опитваме да запазим самочувствието си. Кои са така наречените "бели лъжи" които много от нас често изричат?

"Да, харесвам гаджето ти"

Понякога е трудно да споделите на приятелка истинското си мнение за приятеля или мъжа ѝ, за да не я нараните или обидите. Любовта е индивидуален избор и понеже осъзнаваме това, често изричаме тази лъжа. Онова, което е накарало приятелката ви да се влюби в партньора си, за вас е невидимо и често предпочитате да премълчите неодобрението си вместо да критикувате.

"Харесва ми как се получи прическата"

Замислете се колко пъти сте били честни с фризьорката си. Ако не сте доволни от прическата, по-вероятно е да не се върнете повече в този фризьорски салон, отколкото да кажете на глас истинското си мнение.

"Да, харесва ми мусаката ти"

На гости сте на приятели или роднини. Домакинята е сготвила любимата на цялото семейство мусака, а вие се чувствате длъжни да я похвалите, за да не я обидите. Това е нормална реакция предвид усилията, които са вложени.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Липсва най-разпространената: Ще вкарам само ***!"---Ми, това не е лъжа, това е само увертюра към последното действие.Всички знаят, че той няма рамене ... :)
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липсва най-разпространената: Ще вкарам само ***!Мише, как може да я пропуснеш ...
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
And to add: I'm not even jealous
4
1
 
1
 
! Отговори
До 3 мазников преди 5 години
Аха, антисекс брадичката, сигурно ти знаеш най-добре от богатия си опит. То и аз не обичам мусака, но пък тя от твоето меню и то regularly. Така че не се оплаквай, само дето мустакът идва често от некоя дебела леля и е едър дебел мустак, макар че на теб и такива ти стават, когато ти потрябва. Намери си някой друг с брадичка като теб и споделяте си усещането редовно за да преодолееш травмата от дебелите лелки около теб
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност под "мусака ти" се има предвид "мустака ти". Едно нямо "т" и толкова истина...
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мише, има и още една, 9-та лъжа, още от соца:Директорът прави секс с новата си секретарка за първи път. По средата на действието секретарката, не усещаща нищо, възбудено шепти: Другарю директор, хайде, започвайте! Ама, аз вече съм вътре ... Така ли? Ау-у, колко Ви е голям, другарю директор!... :)
1
1
 
7
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Мишe, така, като те гледам каква си дундеста, сигурно много обичаш мусака...