На какво може да се дължи гаденето?

Стресът влияе негативно на абсолютно цялото тяло
12 апр 2019 02:12, Михаела Лазарова
4
На какво може да се дължи гаденето?
Снимка: istock

Позивите за гадене и повръщане са често срещано явление. Появата им може да се дължи на различни причини, за някои от които е необходимо да се консултирате с лекар. Повечето от тях обаче са безобидни и отшумяват след отстраняване на причинителя на позивите за гадене. Много бременни жени изпитват този дискомфорт в началото на бременността. Но на какво още може да се дължи гаденето?

Стрес

Стресът влияе негативно на абсолютно цялото тяло. Той може да предизвика различни симптоми, на пръв поглед нямащи нищо общо с него. Това се отнася и за гаденето. В допълнение към него от стрес могат да се появят още болки в коремната област, усещане за тежест, световъртеж, главоболие.

Най-доброто решение за справяне с гаденето, причинено от стрес, е елиминирането на стресовия фактор, стига да разберете кой е.

Замърсена храна

Ако сте яли нещо недобре измито, има вероятност то да е в основата на неприятните ви симптоми. Бактерии, вируси, патогени, попаднали в стомаха и червата чрез храната могат да причинят поява на позиви за повръщане, обикновено придружени с болка, диария, спазми. Вирусният гастроентерит например се характеризира точно с такива симптоми и се причинява от недобре измита храна.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: стресгаденеповръщане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На инсулт
1
0
 
6
 
! Отговори
Киро промоцията преди 5 години
Ако сте яли кремвирши на промоция!