Американец направи лаптоп от... кори за лазаня

Успял е да изиграе няколко игри с него
22 апр 2019 16:15,
11
Американец направи лаптоп от... кори за лазаня
Снимки: Youtube

Американецът Мика Лаплант демонстрира в Youtube действащ модел на лаптоп, чието шаси и кутия бяха заменени с кори от лазаня, съобщава сайтът Мадърборд, цитиран от БТА.

Ексцентричният конструктор пусна в социалната мрежа целия процес по изработването на "паста-компютъра". Той изтърбушил своя Asus Transformer и го вградил в корите от лазаня. Всяка част той залепвал с пистолет с горещ силикон. Лепилото след това било боядисано с червеникавия цвят на плънката. В крайна сметка се получила апетитна лазаня, от която се подават USB и всякакви други портове, характерни за всеки лаптоп.

В края на опита си Лаплант показва как действа новоконструираното устройство и дори успява да изиграе на него някоя и друга видеоигра при включване на външен монитор.

Идеята за ексцентричния лаптоп била подхвърлена от съпругата на рационализатора. Тя на шега му казала дали може да направи компютър от паста. Лаплант взел обаче предизвикателството много сериозно и не след дълго лазаня-лаптопът бил готов за употреба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз мисля да си направя компютър от гипсокартон, гранитогрес и теракол.Ще полея всичко обилно със саморазливна подова замазка!Няма чупене! Може да го хвърля от 20-тия етаж на блока и нищо няма да му стане!Ако го облепя с хидроизолационно фолио, мога и да се къпя с компютъра в морето!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека го е направил за да събира гледания в туба. Някои така си изкарват парите.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната Американска глупост, но явно и журналиста пуснал новината не е по - умен.
6
2
 
4
 
! Отговори
\\\•_•/// преди 4 години
До Анонимен 6 1 000 000 000 0000 плюса от мен.
5
1
 
11
 
! Отговори
Велика преди 4 години
Велика в Америка! Все умни неща идат от там! Те са измислили всичко, като почнеш от самозапалващите се тесли и стигнем до компютърни баници! Вечна слава ! По-велики от хамериканците са сами МАКЕДОНЦИТЕ, защото те са открили първи америка !
4
1
 
7
 
! Отговори
12345 преди 4 години
Тъпотии, да направи електронните компоненти от това, един резистор от баница, моля. Това са само дизайнерски глупости, без смисъл човешка. Моят първи комп стоя 8 месеца в кутия от обувки, преди да му взема кутия със захранване, но не съм мислил да записвам видео.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе и аз пробвах един такъв, ама си счупих зъба с USB порта. Много твърди бе.
2
4
 
24
 
! Отговори
Qwerty Yop преди 4 години
Тотална простотия! Когато човек няма какво да прави, прави глупости.
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък си направих тоалетна хартия от кори за баница и шкурка.