Човек с българско име си купи имение за $35 млн. в Бевърли хилс

Това е "сделката на годината", смятат американски медии
Обновена: 23 апр 2019 08:36 | 23 апр 2019 08:12,
101
Човек с българско име си купи имение за $35 млн. в Бевърли хилс
Снимка: Reuters

Огромно имение в Бевърли хилс е било продадено завчера за 34 640 000 долара, което е най-голямата сделка за годината с жилищен имот в града, съобщи "Варайъти".

Още по темата


Самоличността на купувача, както обикновено, е замаскирана и все още не е официално потвърдена. Но според списанието има някои следи - първо, изглежда очевидно, че купувачът е чужденец; второ имението е придобито от юридическо лице, свързано с Христо Йорданов Христов; трето, това или един изтъкнат търговец на оръжие от България, или негов едноименик, пише БТА.

"Варайъти" описва историята на имота с площ 9 акра (3,64 декара). Сградата с 1325 кв. метра застроена площ и седем спални е завършена през 2014 г. при собственици бивш израелски военен и съдружници. Първоначално е била оценена за 55 млн. долара, "така че Христов - или който действително е купил този колос - е сключил добра сделка, но разбира се това зависи от гледната точка", заключава "Варайъти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
9 акра = 36,4 декара , а не 3,64 ! Май има разлика!
80
0
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Човека се казва Христо Вампиров от село Дъбене ,край Сопот. Като малък му викат Вампира и затова си сменя фамилията на Христов. Работил е до 89г във ВМЗ-Сопот след това става един от най-големите търговци на оръжие.Най-големите оръжейни сделки след 89г, с Българско оръжие са сключени от фирмата му Сейдж Консултинг. Покрай войните в , Сирия и Украйна успя да стане милиардер. Огромните си пари Христов направи като продаваше Българско оръжие на Американци които след това го препродаваха на ИДИЛ.
79
0
 
4
 
! Отговори
Айше преди 5 години
Кой не купи е пембен, кой не купи е пембен!
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДС пазарува по света
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 72 Много умници тук. Включително и преводачът. Един акър е около 4 декара. То си е очевидно, че на три декара не се строи имение. То иначе всякакви прошляци ще му надничат. Ама на българина въображението стига до един, два апартамента.
76
1
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 5 години
Този не е българин защото си е купил паспорт от министъра на отбраната Каракачанов с много добра цена
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българско име е Хасан Мъдемов
74
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сградата има асансьор до спалнята, купувача е Цв. Цв.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Христо Йорданов Христов
72
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е Тиквундел ?Да инвестира откраднатото, че краят идва.
71
1
 
30
 
! Отговори
az преди 5 години
А за "неизвестните българи" които си купиха, ТЕЦ, ЧЕЗ, КТБ, БТК, цигарени фабрики и още хиляди примери за над 100 млн евракис броя през офшорки, само Бивола пише? Другите пишете за разни тираджии или дребен бизнес с къси пари че си купили къща в мечтата "скъсаните" актьори в САЩ?
70
1
 
18
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Македонец е. Те ще изкупят планетата и навсякъде тя ще стане "земля македонска"!
69
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Човек с българско име си купи имение за $35 млн. в Бевърли хилс"Явно като си в България ти НЕ СИ ЧОВЕК с БЪЛГАРСКО ИМЕ!МЪКА МЪКА
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен не 36, а 3 ,64 дка, умнико !
67
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко над 6 хиляди долара квадрата (3640 кв метра двор и 1325 квадрата застроено). На артекс строителството било номрално да е 3- 4 хиляди евро квадрата, или един квадрат при артекс се продава на 4500 долара. Дали нямате имотен балон, а? Продължавам да твърдя, че с парите с които мога да си купя жилище в София, мога да стана съсед на гореописания имот. За справка средната цена на жилище в щатите е 240 хил долара, като там живеят в къщи. Но не вярват за имотния балон в София.
66
2
 
15
 
! Отговори
Айше преди 5 години
Гого светнатия е прав! Хората панически продават на безценица имотите си по 35 милиона в САЩ и бягат! Бягат към рая на земята Северна Корея! Където полицията не гледа когато си таковаш жената на двора!
65
0
 
9
 
! Отговори
Astarot преди 5 години
@68За имотите си прав. Но за данъците, трудно мога да се съглася :) Имаш около 20% данък върху доходите, като вместо 20% ДДС имаш щатска такса на продуктите, която варира според щата (от 0% до към 11% и в редки случаи повече). Отделно, пенсионно, здравно и всякакво друго осигуряване си е твоя грижа, де. Ама предвид, че ние не получаваме нищо насреща за тези отчисления, за нас са си чист данък :)
64
14
 
5
 
! Отговори
Гого да ви светне преди 5 години
Цените на имотите в сащ падат със страшна сила ... обаче данъците са им големи и това ,че живееш в полицейска държава и те следят отвсякъде не се харесва на хората затова бягат от сащ... тези всичките имения в бевърли хиллс имат по 10 камери в тях а камерите са директно свързани с полицията... и полицията си те гледа какво правиш у вас на градината без проблеми може да таковаш жена си полицията гледа.... такъв е закона там ()че е задължително да имаш камери в къщата и камееите свързани с полиция
63
6
 
12
 
! Отговори
Айше преди 5 години
Най- сетне! Долара се срина, капитализма загни! Сега ще им купим имотите на безценица, с техните зелени хартийки!
62
6
 
23
 
! Отговори
ЦРУ ДЪРЖАТ ТИКВАТА преди 5 години
за т.опките и няма мърдане. Даже да се смени властта в КОЛОНИЯТА РБ няма да има разследване за НЕЗАКОННАТА ТЪРГОВИЯ с ОРЪЖИЕ в нарушение на БЪЛГАРСКИ и МЕЖДУНАРОДНИ закони за главорезите в СИРИЯ/ които в нашите медии свенливо наричаха борци с тирана АСАД/, а самите ТИКВИ се причислиха към "приятелите"/душманите на СИРИЯ