Кои цветове помагат в отслабването?

Те могат да повлияят положително на диетата ни
30 апр 2019 18:52, Михаела Лазарова
3
Кои цветове помагат в отслабването?
Снимка: Istock

Цветовете, които ни заобикалят всекидневно, оказват влияние върху нашето настроение и енергия. Те могат да бъдат използвани за повишаване на мотивацията, концентрацията, за успокояване, релакс, но оказва се с тяхна помощ можем да подпомогнем и отслабването. Има багри, за които се смята, че намаляват апетита, отвличат вниманието ни от лакомствата и действат мотивиращо.

Така например, синият цвят потиска апетита. Ако спазвате диета, опитайте да промените текущата светлина на хладилника със синя. От всички цветове в спектъра, терапията със син цвят е силно потискаща глада. Синьото определено е един от най-добрите цветове за отслабване. Може да сервирате менюто си и в сини чинии, да ползвате прибори в този цвят. Хапвайте и сини боровинки. Те не само са вкусни и полезни, но могат да окажат влияние върху апетита ви заради интензивния си цвят.

Жълт цвят

Жълтото е цвят с енергия. То подобрява нашето настроение, помага ни да сме фокусирани. Чудесно е да се обградите с него под формата на прибори, дрехи, интериор, а защо не и слънчеви очила със стъкла с жълт оттенък. Смята се, че жълтият цвят подобрява храносмилането, метаболизма. Не забравяйте да включите в диетата си и жълти храни, като лимони, тиквички, чушки, ананас, ябълки, круши.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Colorblind преди 4 години
Червената стрелка на кантара помага най-много, и когато черните цифрички достигнат абсурдни стойности, а обяснението че просто имаш едър кокал не може да заблуди никого.
2
2
 
14
 
! Отговори
Сашиф преди 4 години
Помага само зеленото. Маруля, зеле, спанак, краставица... Един на зелено няма дебел
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цвят "фитнес" и цвят "диетка", най вече.