10 метода за справяне с пикочните инфекции

Как да направим пикочните пътища по-здрави
14 май 2019 18:45, Илияна Николова
5
10 метода за справяне с пикочните инфекции
Снимка: istock

Инфекциите на уринарния тракт най-често се предизвикват от бактерии, които могат да засегнат не само пикочните пътища, но и бъбреците. Те са често срещани и всеки може да се сблъска с тях. Ако не бъдат лекувани навреме, могат да причинят сериозни щети, болка и болезнено уриниране, понякога с кръв.

Обикновено тези инфекции се лекуват с антибиотици, което може да доведе до допълнителни усложнения от техните странични ефекти.
 
Най-доброто решение е профилактиката. Знаейки как да се предпазите от инфекции на пикочните пътища вие противодействате на бактериите, които непрекъснато са около вас, готови да атакуват.
 
Ще ви предложим 10 начина да се преборите с инфекциите на пикочните пътища, помагащи както в превенцията, така и при лечение на този проблем.
 
1. Винаги използвайте тоалетната след секс
 
Дори да не ви се ходи, опитайте. Това уринирането е естествен начин на тялото да изхвърли бактериите от вътрешността си, предпазвайки уринарния тракт от навлизане на бактерии.
 
2. Не взимайте вана след секс
 
Може да ви се струва съблазнително да се потопите в горещата вана след секс и да се отпуснете, но не е добра идея. Солите за вана, както измиващите гелове допълнително могат да раздразнят уретрата, която при секс е силно стимулирана. Това я прави по-податлива на инфекции. За предпочитане е да вземете душ след секс, а не вана.
 
3. Бъдете винаги хидратирани
 
Пиенето на повече течности провокира диурезата, а чрез нея пикочните пътища и бъбреците се освобождават от токсините и бактериите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ***, това е най-сигурния начин да се предпазите от такива инфекции
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
таз май ще пръцка
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да се хвана втори път на въдичката - преди 23ч , не мисля да си дам мнението по темата.