Топ 7 на местата в Европа, които да посетите това лято

Кои дестинации трябва да бъдат част от плановете ви?
27 май 2019 22:51, Ивета Иванова
13
Топ 7 на местата в Европа, които да посетите това лято
Снимка: Pexels

Все още не сте измислили къде да изкарате по-голямата част от лятната ваканция, но ви се иска да е в чужбина и да посетите ново място? Експертите на изданието за туризъм "Lonely Planet" са съставили класация на местата в Европа, които най-много си заслужава да посетите през лято 2019 г. Ето и кои са те, според проучването.

1. Високите Татри, Словакия
 
Това е мистично място с впечатляващи пейзажи. Високите Татри са планинска верига, която включва най-високата част от Татрите и е с най-голяма надморска височина в целия район на Карпатите. По-голямата им част се намира в Словакия, затова почивка в някой от курортите там ще ви се отрази добре - спокойствие, тишина, прохладно място, планински пейзажи.
 
2. Мадрид, Испания
 
Ако живеете за партитата и купоните, това предложение ще ви хареса. Смята се, че нощният живот в Мадрид е един от най-впечатляващите и вълнуващи в цяла Европа. Ще ви е забавно, а през деня ще има и къде да се разхождате - големия парк Ел Ретиро, главния площад - Плаза Майор, ще видите и Кралския дворец и галерия Прадо. В Мадрид има много ленти за велосипедисти и широки тротоари.
 
3.  The Arctic Coast Way, Исландия
 
Това е по-отдалечено и самотно място в страната. Там ще се радвате на спокойствие, защото няма големи тълпи от местни и туристи. В същото време Исландия ще ви впечатли с оглушителните си водопади, огромните ледници,  възможностите за практикуване на зимни и екстремни спортове, наблюдаването на диви животни.
 
4. Херцеговина, Босна и Херцеговина
 
Не е много далеч от България. Градовете и селата в частта Херцеговина са приказни. Може да се разходите по улиците на древното село Почител, карстовите тунели и подземни реки в пещерата Ветреница, да се отдадете на планински поход в селото Лукомир.
5. Бари, Италия
 
Бари е пристанищен град и столица на район Пулия в южната част на Италия. Там има красив стар град с много магазинчета, заведения и атракции. Доста културни пространства скоро отвориха врати там, например, театърът "Teatro Piccinni".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази статия не е за неудачници. Tя е за просветлени, мечтаещи за Рая на Земята - Исландия.:)
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може ли ТОП 131 и половина?
6
3
 
5
 
! Отговори
Цветан преди 4 години
Явно повечето тук нямат и 1 лев на страна,но кутията се цигарите е в джоба.В момента у нас ако взимаш около средната заплата никак не е трудно да пратиш по едни 300 лв на месец.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ви пък хрумнаха точно тези?
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората нямат пари пък вие ги дразните
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Ми виш са! Аз гат имам пари, шо да ни са пукефа на живота ла а?
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отглеждам дете. Топ 7-те места където да пръскам пари за забавления са извън челната ми десетка със задачи за лятото, есента, зимата и пролетта.
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха. Да ги посетим, казвате...А бе, вие знаете ли как се работи и как се изкарват пари????Егати и наглoтo!