4 храни, които ще ви помогнат да заспите бързо

Кои неща в менюто ви ще ви унесат?
3 юни 2019 21:20, Ивета Иванова
0
4 храни, които ще ви помогнат да заспите бързо
Снимка: Pexels

На всеки му се е случвало да се върти в леглото и да не може да заспи дълго време. При някои това е от напрежение, стрес или някакъв вид вълнение, други хора пък трудно заспиват, когато са на ново място - на гости на приятел или на някаква екскурзия. Броенето на овце може и да не ви помогне, но има няколко храни, които може по-лесно да ви унесат. Вижте кои са те, според "Elite Daily". 

 
1. Пиле
 
От зимните празници сигурно знаете, че пуешкото месо може много лесно да ви унесе. Но то се яде по-рядко и е по-тежко. Пилешкото обаче също е ефективно, когато искате да заспите бързо. То отпуска тялото. Богато е на протеин и съдържа аминокиселината триптофан. Триптофанът помага за производството на серотин - наричан "успокояващ хормон".
 
2. Фъстъчено масло
 
То е много вкусно, засища ви, дава ви сили. Не е никак евтино, но си струва да хапвате този деликатес. Фъстъченото масло е чудесен източник на магнезий, който помага да се регулира мелатонинът. Това е вещество, което естествено се синтезира в мозъка и регулира нормалния биологичен цикъл сън. Ако не обичате фъстъци, яжте масло от лешници или бразилски ядки.

3. Череши
 
Ако страдате от безсъние, защото се притеснявате за нещо, прекалено много мислите и анализирате нещата, планирате какво ще правите в утрешния ден, хапвайте череше преди лягане. Червеният сладък плод ще ви успокои, смятат експерти. Те са вкусни, полезни и също са добър източник на мелатонин. Влияят добре и на сърцето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: здравехранисън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари