Грешки в съхраняването на храната, които костват пари

Слагате неподходящи продукти в хладилника
10 юни 2019 21:40, Михаела Лазарова
4
Грешки в съхраняването на храната, които костват пари
Снимка: pexels

Когато съхраняваме продуктите и приготвените си ястия в хладилника, допускаме неволни грешки. Заради необмислените предварително действия се налага да изхвърляме храна, която е развалена преждевременно заради неподходящ метод на подреждане. Или още по-лошо – грешките ни застрашават здравето ни.

Кои са грешките, които има вероятност да правите и които ви карат да губите пари?

Съхранявате храната на грешните рафтове

Температурата в хладилника не е еднаква във всяко негово кътче. Затова е от голямо значение къде ще поставите различните продукти. Тези с дълъг срок на годност можете да подредите на по-долните рафтове, защото те не се нуждаят от особено ниски температури. Градусите са по-ниски навътре в хладилника, в задната му част, както и на по-горните рафтове. Там поставете пресните продукти, месата, които се развалят по-бързо.

Складирате храната непокрита

Най-добре е да покривате храната с капак или фолио, особено ако в нея има пресни продукти, остатъци от сготвени ястия, салати. Това предпазва храната от разваляне и навлизане на бактерии.

Използвате вредни контейнери

Пластмасовите кутии за съхранение в хладилника излъчват вредни вещества, като бисфенол А например. Той насища храната и я прави опасна за здравето. За предпочитане са съдове от стъкло или метал, подходящ за ниски температури.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Това е първата точка която трябваше да опишат в статията, няма нищо по вредно за здравето от празен хладилник в къщи.Останалото което са писали е само кануфлаш за запълване на редовете.
3
1
 
12
 
! Отговори
tamada преди 4 години
До ПешоЕстествено, че на ниските рафтове е по-студено. Днешните журналистки не са ходили на училище и не знаят, че топлият въздух отива нагоре, а студеният като по-плътен пада надолу. Особено при сегашните хладилници, които долу в кутията за плодове и зеленчуци поддържат температура близо до нулата.
2
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Моя хладилник сигурно е обратен и ***, защото на по-ниските рафтове е по-студено.
1
2
 
11
 
! Отговори
Dedo преди 4 години
Нямам нищо вредно в хладилника, щото е празен.