6 грижи за млада кожа на деколтето и шията

Как да подхраните кожата и да забавите бръчките
11 юни 2019 20:52, Михаела Лазарова
3
6 грижи за млада кожа на деколтето и шията
Снимка: Istock

Бръчките са естествен признак на стареене на кожата. За съжаление, с напредване на годините, кожата ни губи своите запаси от колаген и еластин. Ако не предпазваме кожата си със слънцезащитен продукт, често се излагаме на слънце или солариум, не нанасяме подхранваща козметика, не се храним здравословно и т. н. ние ускоряваме появата на бръчки.

След тези на лицето и шията, бръчките на деколтето са следващите, които издават нашата възраст. Как да се справим с тях? Алое вера, редовни масажи, които можем сами да си правим, леки пилинги, бюти процедури в салона са само част от грижите. Кои други могат да подобрят състоянието на кожата ви, вижте в галерията ни.

Използвайте силата на кокосовото масло

Кокосовото масло е богато на антиоксиданти и може да предотврати образуването на свободни радикали, които са една от основните причини за ранното стареене на кожата. Освен това, подхранва кожата в дълбочина и я омекотява, спомагайки за намаляване на видимостта на вече появилите се бръчки. Масажирайте вечер преди сън деколтето си с кокосово масло. Качественият зехтин и какаовото масло също са добра алтернатива.

Маска с кисело мляко и краставици

Направете на пюре ½ краставица и я комбинирайте с ½ ч. ч. кисело мляко. Маската ще достави на кожата ви витамини В1, В2, В3, В5, В6, С, фолиева киселина, калций, желязо, магнезий, фосфор, калий и цинк. След нея деколтето ви ще бъде по-меко, подхранено и гладко.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кокосовото масло не е подходящо за кожи, склонни към запушване на порите, защото води до поява на пъпки върху такива чувствителни кожи.Кожата на деколтето трябва да се маже с хидратиращ крем и да не се излага на слънце без слънцезащитен продукт!!! Това са основните неща, следвани вече от специални подхранващи козметични продукти, а не мазане с белтък и лимон и сякакви други глупости, написани в статията.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жените: Писна ни, да ни зяпат в гърдите.Също жените: Ще се намажа с кремче, че да са ми по лъскави момичетата ...
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тея глупости накарахте и 14 годишни момичета, да се мажат с кремове против бръчки ...