Колко минути да ходим пеш, за да отслабнем?

Ето какво съветва експерт
11 юни 2019 06:30, Ивета Иванова
19
Колко минути да ходим пеш, за да отслабнем?
Снимка: Pexels

Ако тепърва започвате да тренирате или по здравословни причини не може да се захванете с прекалено тежки и интезивни упражнения, значи сигурно разчитате доста на ходенето пеша. А според специалистите то е чудесен вариант за поддържане на форма.

Анна Виктория, американски треньор и разработчик на приложението Body Love, казва пред Pop Sugar, че е най-добре да вървите по 30 минути три пъти в седмицата, за да видите някакъв прогрес.
 
"LISS кардиото, което е кардио с по-ниска интензивност, но за по-дълъг период от време, подпомага отслабването и е перфектно за начало", казва тя.
 
Треньорката съветва да опитвате да говорите, докато ходите, за да сте сигурни, че вървите с правилно темпо. Ако вървите прекалено бързо, че чак не можете да поддържате разговор, значи правите интензивно кардио, което е между 3,8 и 4 мили в час.
 
Когато свикнете с честото ходене пеша, може да започнете да вдигате темпото, но е хубаво да правите кратки почивки. Или да вървите 30 минути по-бавно, после да тичате за минута, например.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Misho преди 3 години
OT 130 kg za 2,5 mesetsa 98 kg no samo s hodene ne stava
17
2
 
6
 
! Отговори
Az преди 4 години
Абсолютни глупости! Откъде си ги измисляте, не знам?!?Ходил съм с месеци по 10-15 км на ден, без да сваля и 1 килограм (а имам 30+ за сваляне)! При това, без промяна на хранителния режим, т.е. не съм ял повече от преди!
16
2
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
От София до Бургас и обратно пеша на седмица гарантира отслабването...
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 минути по три пъти седмично? Че то това не е вървене!Човек всеки ден трябва да минава поне по 5 - 10 км пеша. И то не за да отслабне, а за да е здрав.За да отслабне, трябва да намали калориите приемана храна. Това си е чиста математика. Но с едното ходене и то такова, като предлаганото - нищо няма да стане. Това ходене трябва да си е просто част от ежедневието.
14
4
 
8
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 4 години
Спрете хляба (глутена) и рафинираната захар, в комбинация от 60-90 мин ходене на ден няма как да на няма резултат!
13
5
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 4 години
Бягане,а не ходене трябва и тогава има ефект.
12
0
 
17
 
! Отговори
:) преди 4 години
Ако вместо да ядем се разхождаме, сигурно ще има ефект :)
11
3
 
15
 
! Отговори
! преди 4 години
Последната година всеки ден (с изключение на дните с много лошо време) ходя поне по 2 часа или около 10-12 километра. Никакъв ефект върху теглото. Вероятно статията се отнася за 150 килограмови американци, но не и за нормални хора.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 3 години ходя по 50 км на седмица- ефетка с остлабването ми е НУЛА.Зависи какво и колко ядеш, но най-важното е в какво състояние ти е стомашно-чревния тракт.... :(
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДодоАко искаш да си докараш проблеми със здравето гладувай. Диетата е хранителен режим. Не е лишаване от ядене. 5 пъти на ден трябва да се храниш. Вече съм го изпитал върху себе си. Диета, но от квалифициран човек, а не самозванец от интернет комплексно с двуразови тренирови седмично във фитнеса под ръководството на същия влизаш в перфектна форма за месец, месец и половина. А, аз съм над 50г и съм чиновник. Преди съм пробвал зверски натоварвания, без подходящо хранене. Нулев ефект.
8
12
 
20
 
! Отговори
Додо преди 4 години
От мен запомнете - със спорт не се отслабва! Спорта е за здраве. Отслабва се с диета и лечебно, интервално гладуване. Другото е булшит.
7
2
 
13
 
! Отговори
Maхони преди 4 години
Ходете, докато повърнете, а след като повърнете, вървете още.
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна глупост. Откога мерим в мили в час?Остава да въведем и крачки, палци педи и така обратно в средновековието.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АловПо 1.6
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли не можахте да сложите една бележка в скоби и да пишете колко е в километри. В днес.бг си пият кафенцата и си клюкарят разни женички.. кво очаквам
3
3
 
27
 
! Отговори
Алов преди 4 години
Кога бг журналета_ измерват в мили? Ало като превеждате поне умножавайте по 1,8
2
7
 
23
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Какви 30 минути? БГ жените особено са дебели, защото се тъпчат нон-стоп с шоколадчета, сандвичи и пр. булшит. Аз се храня правилно и вървя пеша по 3 - 4 часа на ден с висока скорост - 25000 - 35000 крачки средно на ден и пак трудно се чисти тегло с ходене. 1 км гори 50 калории. Т.е. един сникърс се равнява на 45 минути ходене.
1
5
 
48
 
! Отговори
??? преди 4 години
Не мога да разбера,защо винаги ни дават някакви чужди глупости.Навремето се опитах да обясня на един американец когато нападнаха Сърбия,че няма как да ни разберат нас от Балканите.Казах му ,че народ ,който по статистика получава 100 долара,а харчи 200 и има родители на село трудно ще го унищожат.Лошото е че вече влязохме в ЕС и ни разбиха личните стопанства и ни напълниха магазините с *** и сега им четат тъпите за отслабване,психолози,био и еко продукти,които все едно са правени в завода .