Очила, кърпа... Какво задължително да носим в плажната чанта?

Не забравяйте бутилката с вода
11 юни 2019 19:23, Иванка Гъркова
4
Очила, кърпа... Какво задължително да носим в плажната чанта?
Pixabay

Летните почивки вече започнаха. Ако скоро ви предстои да отидете на море, сигурно вече си правите списък с основните неща, които ще сложите в куфара си. Наред със задължителните дрехи, сандали, чехли и бански, ще трябва да си потърсите и удобна плажна чанта.

Някои хора предпочитат да не носят много ценни неща на плажа, за да не ги откраднат. Въпреки това, трябва да помислят за някаква торба, в която да пъхнат поне кърпата и слънцезащитния си крем.

За да може да поберете всичко и да го намерите бързо и лесно, е добре да обиколите магазините за чанти и си изберете най-подходящата. Ако сте сами, не ви трябва нещо обемно, но ако ще ходите заедно с половинката или децата, заложете на по-голяма торба. За предпочитане е да е с цип и удобни дръжки, които да издържат на тежестта.

Има най-различни плажни чанти, които може да съчетаете с цвета на банския си. Ние ви предлагаме няколко неща, които задължително да сложите вътре:

Хавлия

Едва ли сте от онези, които не си носят кърпа за плажа. Може да си вземете любимата или да си купите актуалните за сезона кръгли хавлии, които наподобяват диня или пъпеш. Има и много шарени, които наподобяват сладолед на клечка. 

Няма значение какво ще изберете, важното е хавлията да ви е мека, удобна и достатъчно голяма, за да побере тялото ви.

Слънцезащита

Второто нещо, което не бива да забравяте, когато приготвяте плажната чанта. Ако имате по-чувствителна кожа, си купете слънцезащитен спрей или крем с по-висок фактор – поне 30 или 50. Може да го държите отделно в хартиена торбичка или найлонова чантичка, за да не омазните кърпата или чантата си.

Пригответе си и балсам за устни със слънцезащитен фактор.

Шапка

За повечето дами не е важно толкова дали шапката предпазва от слънцето, а по-скоро какъв модел е и дали се съчетава с банските и пареото. Все пак, ако изгаряте по-лесно на слънце, си вземете шапка с по-широка периферия.

Още неща, които задължително да сложите в плажната си чанта, четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
К преди 4 години
Цялата статия е писана през пръсти, но едно особено много не ми допада. Защо вместо да се купуват бутилки вода, не се призоват хората да си носят техни за многократна употреба? Моретата са пълни с пластмаса, а такива безмислени статии хич не помагат.
2
1
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Нарязани стари вестници носете , като излизате от морето да има с кво да си избършете акото
1
0
 
4
 
! Отговори
;) преди 4 години
Какво значи "да отбивате времето"?