Сигурни знаци, че не може да вярвате на колегите си

На вас се пада да сте изкупителната жертва
11 юни 2019 19:51, Михаела Лазарова
8
Сигурни знаци, че не може да вярвате на колегите си
Снимка: Istock

В живота си прекарваме повече време в работна среда, отколкото с близките си. Всяка среда си има свои работен климат, който се изгражда от работещите в нея. Във всяко работно място сме намирали по някой колега или колеги, с които се сближаваме, ставаме приятели, други, с които не можем да се гледаме, камо ли да разговаряме. Е, никога не ни пропускат и тези, на които не можем да вярваме.

Дали и сред вашите колеги има такава личност, на която не бива да се доверявате, вижте в следващите редове.

Вие или други колеги сте обект на клюки

Подозирате, че определен колега говори зад гърба ви, а може би сте чули негативни коментари по ваш адрес, казани от него или по адрес на колегите ви. Това са само част от предупредителните знаци, че няма как да му имате доверие.

Пропуснати случайно?

Колко често се случва да сте "пропуснати" в имейли, срещи? Е, понякога се случва и такива пропуски са безвредни. Но в случай, че забележите, че неосведомяването ви е тенденциозно, че един и същи колега хронично не ви уведомява за важни неща, свързани с работата, то тогава стойте настрана от него.

Идеята ви е открадната

Имали ли сте някога хубава идея, която сте споменали пред колега, а той не след дълго я представя като своя? Това е голяма червена мигаща лампа за вас. Тази личност определено не познава коректността и може би е добра идея за в бъдеще, когато имате идеи, да ги споделяте най-напред с мениджъра ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въвели са някои фирми бонусната система така си стимулират работниците успеваемоста в това е над 100% веднага дава резултати. Но това са хора със завидни мениджърски умения които имат железни правила че не те трябва да взимат от персонала а да му дават за да получат. В противен случай нвма да са при нас и няма да се задържат дълго! Бонусите са като комплимент за персонала почти едно и също като доверието!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато работницитене са не удовлетворени напускат идват нови. Спадат тотално производствените дейности. Губят се клиенти новия си е нов не е като стария и ушлайфан работник пак загуби. Започва едно преливане на пусто в празно което води след себе си тежки финасови последици.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво въведоха в някои фирми забраната за шутобаджанащина такане се дава препоставки на цяло семейство да окопира цял един бизнес. И да си вее байрака, като създава собствени правила и начини на общуване. Привнесения негативен микроклимат изкуствено не дава добри отзиви относно развитието на бизнеса. Ако производство и не се спази срока и изптлнението на дадена заявка се губи цяла една поръчка коята е за милиони и един потенциялен клиент. След него още 7 подобни. Пълен крах!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доверие на мъжа жена си можеш да имаш на децата си. Не искай от 100човека да те информират дори какво са яли! Това е работна среда не си у дома! Не считат за важно и необходимо. Личния живот нс тези 100 човека е извън работната среда, това че ти слагаш работата и личния живот в едно си е твой проблем. Персонала не ти е нито мъжа нито жената не може да ги третираш така! Това е абсолютно не профисионално отгледна точка на персонала и си вършат работата и в нея няма място за лични радини вълнения!
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом ви дезинформират колегите дали ви имат вяра я си помислете че нещо сте сгазили лука явно. колегите въобще не ви вярват разсърдете се на 100 човека ако искате.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колеги?НА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА!Дори на родители и роднини...Всеки гледа да те изгърби за пари или за някаква друга полза!Грозен живот!!!
2
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Ако имаш колеги - това е сигурен знак, че не можеш да им вярваш
1
2
 
15
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Има лесен метод за справяне с некоректни колеги!Вдишваме дълбоко, издишаме, примижаваме с едното око, стреляме.