Дълго сте заедно: Кои са "тихите убийци" на връзката?

Рядко се забелязват преди да е станало късно
17 юни 2019 22:40, Дарена Найденова
6
Дълго сте заедно: Кои са "тихите убийци" на връзката?
Снимка: pexels.com

Дългосрочните връзки понякога трудно се поддържат. Повечето от нас знаят очевидните фактори като изневяра или липса на доверие, които могат да саботират отношенията. Освен това обаче има още много причини, които могат да развалят хармонията между двама души, но те рядко привличат вниманието докато не стане твърде късно.

Тези фактори се наричат "мълчаливи убийци“, защото те са твърде незабележими. Нещо, което ви се струва твърде малко, може да се превърне в голям проблем след време. Можете да спасите себе си и партньора ви от хватката на тези "убийци“, ако внимавате малко повече за тях.

Така че, хубаво е да забележите тези знаци преди с половинката ви да се озовете пред неприятен финал.

Ето няколко фактора, които могат да развалят връзката ви, ако не им обърнете внимание.

Потискане на гнева

Когато двама души са в дълга връзка или са женени от много години, то може да се появи състояние, в което да се опитвате да угодите на партньора си, за да не се получат скандали. Това води до потискане на гнева, който може да се надигне в най-неподходящия момент.

Съветът на експертите е да не се опитвате да угодите всеки път на половинката си, а да изразявате и собствената си позиция. Може това да се превърне в лек спор помежду ви, но по-добре да изясните нещата навреме, а не да оставите недоволството ви да се трупа. По този начин може да започнете да мразите човека до вас, а това е сигурен фактор за раздяла.

Не можете да се изненадате

Чудили ли сте се някога какво прави първите дни на една връзка толкова вълнуващи и романтични? Това е фазата, когато партньорите откриват нови неща един за други са любопитни да научат още. Елементът на изненадата прави отношенията по-привлекателни. Но с времето това чувство изчезва и двойките започват да губят любопитството си.

Един от начините да запазите искрата помежду си е да правите спонтанни неща. Например, изведете партньора си на вечеря когато той или тя най-малко го очаква. Може дори да направите вечерята вкъщи и да чакате любимият ви да се прибере от работа.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30+Това, което си написал(а) за чувствата и страстта е вярно.Но за другото грешиш - във физическия си аспект сексът е една чудесна гимнастика, която мобилизира всички мускули на тялото. Колкото по-често го правиш, толкова по-стегнато тяло ще имаш.
3
1
 
7
 
! Отговори
30+ преди 4 години
До 60+Само че, сексът не е гимнастика. Прави се със желание, чувства и страст, както казахте. Ако чувствата вече са изчезнали, секса няма да помогне на връзката. Превръща се във физзарядка и нищо повече!
2
4
 
15
 
! Отговори
60+ преди 4 години
А също така и липсата на секс във връзката!?Млади хора,никога,ама никога не забравяйте за интимността в семейството,между мъжа и жената,тя е огънчето,което поддържа пламъка?!Дори и да поизтлее любовта,важно е да го има желанието,чувството и страстта!?Спре ли сексът,свършва животът и остава силата на навика,принудата,необходимостта в очакване на края?!Онова там-менопауза,андропауза е само за излишни и ненужни обяснения,оправдания и извинения!?Движението е живот,а сексът неговата философия!!!!
1
4
 
16
 
! Отговори
Ако ходите у дома преди 4 години
развлечени, несресани, оригвате се и пърдите в присъствието на другия.Шегата настрана. неловкото мълчание е обезпокоителен знак. Още като деца забелязвахме, че когато сме заедно с някои от другарчетата си, можем и да си мълчим без да се чувстваме напрегнати и без да ние скучно. можем да седим на оградата на двора и да зяпаме по улицата или да скитосваме из махалата без и дума да обелим. Това означава, че си намерил приятелче, което ще остане такова за цял живот. Всеки го знае от личен опит.